Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă se va opri duminică, 19 mai

Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă va fi oprită, pentru lucrări de întreținere începând cu data de 19 mai, vreme de peste cinci săptămâni, potrivit datelor Transelectrica.

Procedura de oprire a Unității 1, de 700 MW, a centralei nucleare de la Cernavodă va fi demarată în data de 19 mai la ora 08.00, prin câteva reduceri succesive de putere , iar la ora 11.00 unitatea va fi desincronizată de la Sistemul Energetic Național (SEN).

Potrivit datelor Transelectrica, unitatea nucleară ar urma să fie resincronizată la SEN în data de 25 iunie, la ora 11, deci SEN nu va beneficia de aportul celor 700 MW vreme de mai bine de cinci săptămâni. Unitatea 1 este oprită pentru revizie. “Executare activități periodice de întreținere și reparații U1OP24 ( 2 ani)” este explicația de pe site-ul Transelectrica.

Citește și:

Centrala nucleară de la Cernavodă, mult mai expusă variațiilor de preț al energiei electrice. Ponderea vânzărilor Nuclearelectrica în piața spot aproape s-a triplat, compania a vândut circa o treime din producție în PZU și PI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *