România a avut cel mai mare preț spot al energiei electrice din Europa, în majoritatea zilelor scurse din acest an

În acest an, prețul spot al energiei electrice comercializate pe piața de la București a fost cel mai mare, comparativ cu toate celelalte piețe din Europa, în 19 zile dintre cele 23... Read more »

Petrom a demarat procesul de vânzare a câmpurilor din Kazahstan

Compania românească OMV Petrom a demarat procesul de vânzare a câmpurilor sale de petrol şi gaze din Kazahstan, singurele sale active de peste hotare, potrivit documentelor de vânzare consultate de Reuters și... Read more »

“Casa Verde Fotovoltaice”: Noul şef al AFM spune că a găsit programul blocat, cere audit, a început evaluarea dosarelor. Ce a făcut AFM cu banii

Ca urmare a stagnării programului prin care persoanele fizice pot primi subvenţie de la stat pentru instalarea de panouri fotovoltaice, dar şi a suspicionilor legate de cum a cheltuit Administraţia Fondului pentru... Read more »

ALRO Slatina va primi 40 de milioane de euro pe an prin schema de sprijin pentru consumatorii industriali

ALRO Slatina va primi anual circa 40 de milioane de euro prin schema de ajutor pentru sprijinirea consumatorilor industriali prin intermediul certificatelor de emisii de CO2, de această schemă de ajutor urmând... Read more »

AFM confirmă: A cheltuit deja 13 milioane de euro din programul Casa Verde Fotovoltaice, inclusiv pe salarii, fără să se fi pus vreun panou subvenționat

Administrația Fondsului de Mediu a răspuns, dar nu nouă, ci organizației de mediu Greenpeace, la întrebarea: Ce ați făcut cu 13 milioane de euro? în contextul în care am observat această diferență... Read more »

eMag începe să facă livrări cu mașini 100% electrice, în București și Ilfov

Retailerul online eMag anunţă lansarea, în premieră pentru România, a serviciului Green Delivery, bazat pe livrarea coletelor cu automobile 100% electrice, potrivit Agerpres. Noul serviciu va fi activ pentru livrarea planificată în... Read more »

Mai are cineva nevoie de Marea Neagră? Croația a instalat prima stație de comprimare a gazelor, care va lega viitorul terminal de LNG de la Krk de rețeaua europeană. Este făcută în România

Croația a instalat, acum câteva zile, prima stație de comprimare a gazului din rețeaua sa de gaze, care este, din punct de vedere tehnologioc, cea mai complexă structură din sistemul de transport... Read more »

Primăria Constanța a preluat rețeaua de termoficare a orașului

CET Constanţa, aflată în insolvenţă, a transferat rețeaua primară de transport de energie termică din patrimoniul său în proprietatea Primăriei Constanța. “Soluția de separare a producției de transportul agentului termic, propusă de... Read more »

Românii au puține mașini electrice, dar au o părere mai bună despre ele decât cei care au mai multe

80% dintre respondenţii români declară că au o atitudine pozitivă cu privire la autovehiculele electrice, iar două treimi dintre aceștia menționează că atitudinea lor a devenit mai favorabilă mașinilor electrice în ultimii... Read more »

Termocentralele româneşti vor contribui mai puţin la echilibrarea sistemului energetic naţional

Una dintre prevederile din viitoarea legislație a pieței de echilibrare limitează participarea producătorilor de energie termoelectrică autohtoni de acum la reglajul terțiar lent al sistemului energetic național. ANRE a publicat mai multe... Read more »