Nou risc de perturbare a alimentării României cu petrol și carburanți. Un tribunal rus a dispus închiderea conductei caspice, prin care rafinăriile românești primesc țiței

Un tribunal rus a oprit pentru 30 de zile tranzitul de petrol către Marea Neagră prin conducta caspică, cea prin care vine majoritatea petrolului către România. Deocamdată livrările nu ar fi afectate... Read more »

CE Oltenia: Acționarii aprobă luna viitoare constituirea firmelor care vor face parcurile fotovoltaice și centrala pe gaze de la Turceni, în asociere cu Petrom și Tinmar

Proiectele energetice noi pe gaze și regenerabil ale Complexului Energetic (CE) Oltenia fac un pas înainte: în august este convocată Adunarea Generală a Acționarilor pentru a-și da acordul de înființare a firmelor... Read more »

Regenerabilele au asigurat jumătate (49%) din consumul de energie electrică al Germaniei în acest an

Energia regenerabilă a reprezentat 49% din consumul de energie în Germania în primul semestru din 2022, în creştere cu şase puncte procentuale faţă de anul precedent, datorită condiţiilor meteo favorabile, transmite Reuters,... Read more »

Prețul petrolului scade, pe seama temerii de recesiune

Preţul petrolului a scăzut marţi, afectat de îngrijorările cu privire la încetinirea economiei mondiale, chiar dacă noi perturbări pe partea de aprovizionare fac ca situaţia pe piaţă să rămână una tensionată, transmite... Read more »

Apele Române: Nu recomandăm acum udatul grădinii sau umplerea piscinei. Care e situația la Hidroelectrica și în lacurile ANAR și la centrala nucleară de la Cernavodă

Administrația Națională ”Apele Române” (ANAR) arată că monitorizează continuu volumele din principalele lacuri de acumulare și asigură gestionarea eficientă a rezervelor de apă. Face un apel să se folosească apa rational în... Read more »

ANRE a aprobat decontarea a 916 milioane de lei furnizorilor de gaze și energie, din 925 milioane. S-a ajuns cu plata la nivelul lunii martie

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a aprobat până acum decontarea de la bugetul de stat a unei sume de 916 milioane de lei către furnizorii de energie, prin mecanismul de... Read more »

Transavia investește 35 de milioane de euro în fotovoltaic până la finele lui 2023. Vrea să pună 22.000 de panouri

Pentru acest an, compania are în plan instalarea a peste 22.000 de panouri fotovoltaice, o investiție de 10 milioane de euro, scrie Economica.net. Prin această capacitate instalată, de 10 MW, se va... Read more »

Primarul Nicușor Dan spune că pierderile din rețeaua de termoficare a Bucureștiului vor scădea sub 30%

Primarul Bucureștiului spune că investițiile care au început să fie demarate vor inversa trendul pierderilor din rețeaua de termoficare a orașului, iar acestea vor scădea de la 37%, cât a moștenit de... Read more »

Alum Tulcea se închide un an și jumătate, din cauza creșterii prețurilor la energie și gaze. Două treimi dintre angajați vor fi fi disponibilizați

Combinatul tulcean de alumină îşi va suspenda activitatea pentru un an şi jumătate, începând de luna viitoare, din cauza preţurilor crescute ale energiei şi gazului natural, din cei aproape 700 de angajaţi... Read more »

România se grăbește să stocheze gaze. Jumătate din producția internă de acum se înmagazinează

Astăzi, se înmagazinează pentru iarnă jumătate din producția internă de gaze a țării, în condițiile în care gradul de umplere a ajuns la 44%. Potrivit datelor Transgaz, azi, producția internă de gaze... Read more »