enel
enel

“Când stăm prea aproape de lucrurile mari, avem tendința să nu le mai observăm” – Peter Zeilinger, Petrom. INTERVIU

Cum este afectată Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, de efectele pandemiei, care este impactul prețurilor mici ale petrolului asupra activității de explorare, câți bani se taie... Read more »

Prețul spot al energiei electrice a crescut la București în iunie, pentru prima dată în acest an

După cinci luni de scădere continuă a prețurilor spot la energia electrică, în luna iunie am asistat la o creștere, potrivit datelor OPCOM, operatorul pieței de energie și gaze. Prețul mediu de... Read more »

CEZ nu vinde în România dacă nu obține prețul dorit

Grupul ceh de utilităţi CEZ nu este presat de timp în procesul de retragere de pe piaţa din România şi ar putea îngheţa vânzarea activelor locale dacă nu obţine preţul dorit, a... Read more »

Creștere explozivă a prețului certificatelor de emisii. Amenințare pentru CE Oltenia

Certificatele de emisii s-au scumpit puternic, ajungând la un nivel maxim al ultimilor 11 ani și nu sunt semne că trendul s-ar inversa. Cea mai afectată de situație este Complexul Energetic Oltenia,... Read more »

Semnal de scumpire? Nuclearelectrica a vândut energie bandă pentru tot anul 2022 la 270 lei/MWh

Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, a semnat în această lună, pe una dintre platformele OPCOM, contracte de vânzare a energiei electrice pe tot anul 2022. Nuclearelectrica a semnat, în iulie,... Read more »

INTERVIU Niculae deschide cinci combinate chimice, cu gaz rusesc, în acest an. “La noi nu pot să iau nici gaz, nici credite, nici garanții, Rusia m-a ajutat”

Ioan Niculae, fodatorul și patronul grupului Interagro, acum în insolvență, vorbește, într-un amplu interviu, despre planurile pe care le are cu uzinele chimice pe care le deține, despre relația sa cu Gazprom,... Read more »

Cum s-a împărțit energia electrică pentru populație produsă de CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia este producătorul de energie cu cele mai mari obligații pe piața reglementată în al doilea semestru al acestui an, conform alocărilor operate de ANRE. La ce furnizori de ultimă... Read more »

Comisia Europeană a lansat strategia hidrogenului. Care sunt obiectivele

Comisia Europană a anunțat astăzi strategia hidrogenului, ca parte a planului ecologic european (Green Deal), cu ținte de producere a hidrogenului regenerabil în anii ce vin, potrivit unui comunicat al Comisiei. „Într-un... Read more »

Vânzările de carburanți ale Petrom au scăzut cu 17% în al doilea trimestru, în contextul pandemiei. Erau așteptări de mult mai rău

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a anunțat vânzări totale de produse rafinate de 1,15 milioane de tone, în al doilea trimestru al anului, perioadă de timp în care... Read more »

Hidroelectrica cere studiu de fezabilitate pentru producția, stocarea și utilizarea hidrogenului. Parte a strategiei de investiții

Strategia investițională a Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică al țării, are și un capitol referitor la hidrogen. Hidroelectrica vrea să obțină un studiu de fezabilitate referitor la posibilitatea utilizării... Read more »