Germania a cerut SUA și UE să “reflecteze cu atenție” asupra posibilelor sancțiuni impuse Rusiei. Vorbește inclusiv despre Nord Stream 2

Cancelarul german Olaf Scholz a cerut duminică Statelor Unite şi Uniunii Europene să reflecteze cu atenţie când iau în calcul sancţiuni împotriva Rusiei în cazul unei agresiuni a acesteia contra Ucrainei, consemnează... Read more »

Apar contractele de gaze pentru populație cu penalități dacă clientul renunță înainte de termen. Prețul e însă mai bun

Un mare furnizor de gaze naturale pentru industrie a venit cu o ofertă pentru clienții casnici, printre cele mai bune de pe piață. Există un „dar”: percepe penalități clientului dacă renunță la... Read more »

Importurile de petrol și gaze ale României au totalizat 2,8 miliarde de euro, în primele zece luni din 2021

România a importat, în primele zece luni din 2021, petrol brut şi gaze naturale în sumă de 2,831 miliarde euro, în creştere cu 52,6% comparativ cu perioada similară a anului anterior, conform... Read more »

Șeful diplomației austriece vrea ca livrările de gaz rusesc să nu fie pe lista sancțiunilor care ar putea fi impuse Moscovei

Livrările de gaz rusesc nu ar trebui supuse sancţiunilor Uniunii Europene în criza privind Ucraina, consideră ministrul austriac de Externe, Alexander Schallenberg, potrivit DPA, citat de Agerpres. Gazoductul Nord Stream 2 din... Read more »

Uniunea Europeană discută cu partenerii săi despre o posibilă creştere a livrărilor de gaze, în contextul tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina

Uniunea Europeană discută cu partenerii săi despre o posibilă creştere a livrărilor gaze către blocul comunitar, a declarat comisarul pentru Energie, Kadri Simson, după o întâlnire cu miniştrii europeni ai energiei care... Read more »

Prețurile carburanților continuă să crească accelerat. 14 bani pe litru în plus în ultima săptămână

Creșterea prețurilor la carburanți, vizibilă de la începutul anului, continuă. Prețurile au crescut cu 13-14 bani pe litru doar în ultima săptămână. De la începutul anului scumpirea este de 41 de bani... Read more »

Cehia vrea ca UE să elimine termenul-limită pentru investiții în centrale nucleare

Într-un moment în care Uniunea Europeană încearcă să vină cu o strategie pentru tranziţia la energia regenerabilă, Cehia a cerut Comisiei Europene să renunţe la ideea de a impune un termen limită... Read more »

Producția de țiței a României a scăzut cu 4% în primele 11 luni din 2021

România a produs, în primele 11 luni din 2021, o cantitate de ţiţei de peste 2,848 milioane de tone echivalent petrol (tep), cu 122.000 tep (4,1%) mai mică faţă de cea produsă... Read more »

Noua OUG pentru sprijinirea consumatorilor de gaze și energie electrică a apărut. Care sunt noile beneficii pentru oameni și firme

Ministerul Energiei a pus în dezbatere publică nouă OUG privind schemele de plafonare a prețurilor și de compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Iată care sunt principalele noutăți Pentru persoanele... Read more »

Premier Energy a cumpărat un parc eolian de 34,5 MW în România, de la Enercon

Enercon GmbH, cel mai mare producător german de turbine eoliene, a finalizat cu succes vânzarea integrală a participației deținute în cadrul companiei Ecoenergia SRL, care operează în România un parc eolian cu... Read more »