mn

Hidroelectrica reîncepe să vândă energie electrică Republicii Moldova

Hidroelectrica, cel mai mare și ieftin producător de energie electrică din România, va reîncepe livrările către Energocom, compania de stat din Moldova, care se ocupă de achizițiile de energie electrică, pe contract... Read more »

Bruxelles-ul va prezenta planuri pentru un nou design al pieței europene de energie electrică

Comisia Europeană va face o propunere de schimbare a designului pieţei de energie electrică a Uniunii Europene până la sfârşitul lunii martie a anului viitor, a declarat miercuri şeful politicii energetice a... Read more »

Lukoil își va reorienta livrările de petrol prin conducta CPC, după intrarea în vigoare a embargoului asupra petrolului rusesc

Grupul petrolier rus Lukoil va înceta să mai exporte petrol prin conducta Baku-Tbilisi-Ceyhan (BTC) începând din luna decembrie, ca urmare a sancţiunilor occidentale vizând petrolul rusesc, şi în schimb le va reorienta... Read more »

Prosumatorii mici ar urma să se “lege” mai ușor la rețea, din vara viitoare. Lege nouă

Ordonanța de Urgență prin care se modifică legislația în domeniul regenerabilelor stabilește, cel puțin în teorie, o procedură mai simplă de racordare la rețea pentru instalațiile fotovoltaice ale prosumatorilor persoane fizice Ordonanța... Read more »

Germania va primi timp de 15 ani LNG din Qatar

Germania va primi gaz natural lichefiat (GNL) din Qatar, în urma unui acord despre care cancelarul german Olaf Scholz a spus, marţi, că este un „element de bază” pentru securitatea energetică a... Read more »

Ieftinire masivă a carburanților, azi. Motorina coboară sub pragul de 8 lei pe litru

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile cu 15 bani pe litru, și la benzină și la motorină, o mișcare de preț de o amplitudine mult mai mare... Read more »

Prețul spot al energiei electrice din România a început din nou să crească, în noiembrie, după două luni de scădere

Prețul mediu al pieței spot de energie electrică de la București a crescut ușor în noiembrie față de luna precedent și este în jurul valorii de acum un an. În luna noiembrie... Read more »

Furnizorii de energie și gaze vor primi compensațiile de la stat în contul plafonării prețurilor de trei ori mai târziu. Lege nouă

Proiectul de Ordonanța de Urgență “trenuleț” publicat în seara aceasta de Ministerul Finanțelor vine cu o prevedere-surpriză în ceea ce privește decontarea către furnizori a sumelor pentru compensarea plafonării prețurilor: practic statul... Read more »

Gigantul american Carlyle, care deține BSOG în România, studiază o ofertă de preluare a activelor din petrol și gaze ale OMV

Fondul de investiții Carlyle Group explorează o ofertă de mai multe miliarde de dolari pentru o mare parte din portofoliul de petrol și gaze al companiei austriece OMV, scrie Bloomberg. Petrom nu... Read more »

Rusia, Kazahstan şi Uzbekistan analizează crearea unei „uniuni tripartite a gazelor”

Rusia, Kazahstan şi Uzbekistan analizează crearea unei „uniuni tripartite a gazelor” pentru livrările interne şi pentru pieţele din terţe ţări, a afirmat, marţi, viceprim-ministrul rus Alexander Novak, citat de agenţia EFE și... Read more »