EXCLUSIV Ucraina propune de doi ani României un acord de interconectare a rețelelor de gaze, care ar ajuta regiunea dacă Rusia taie tranzitul. România tace

În condiițiile în care am aflat despre solicitările repetate ale Ucrainei adresate României, de a permite tranzitul gazelor prin rețeaua noastră spre cea a țării vecine, pentru a se asigura aprovizionarea cu... Read more »

Hidroelectrica va inaugura oficial hidrocentrala Bretea, săptămâna viitoare

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România va inaugura în sfârșit hidrocentrala Bretea, săptămâna viitoare, prima centrală nouă de când compania a ieșit din insolvență. Hidroelectrica va inaugura noua... Read more »

Ministrul de externe: România poate deveni cel mai mare producător de gaze din UE

România poate deveni cel mai mare producător de gaze din Uniunea Europeană, ceea ce îi oferă securitate şi independenţă, dar o poziţionează şi ca partener important în economia negocierilor la nivel european... Read more »

Rominserv a câștigat contractul Transgaz de inversare a fluxului de gaze la Isaccea, proiect strategic al României

  Rominserv SRL, contractorul general al grupului Rompetrol (KazMunaiGas International-KMGI), a câștigat licitația organizată de Transgaz pentru inversarea fluxului de gaze (reverse flow) de la Isaccea, unul dintre proiectele strategice ale României.... Read more »

Petrom a ieftinit semnificativ carburanții, ca urmare a scăderii cotațiilor internaționale

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a ieftinit și benzina și motorina, ieri, cu 5 bani pe litru, potrivit datelor analizate de noi. De la începutul lunii prețurile au... Read more »

Compania ADNOC vrea un parteneriat cu ENI şi OMV pentru a-şi extinde capacitatea de rafinare

Compania petrolieră Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) vrea să încheie un parteneriat cu grupul italian ENI şi cel austriac OMV pentru a-şi extinde capacitatea de rafinare până la 1,5 milioane barili... Read more »

Romanian State to build two new deposits for oil products, close to the Black Sea, on Oil Terminal’s land

The Romanian Company for Administrating State Owned Shares in Energy Field (SAPE), in partnership with Oil Terminal, want to build two deposits for oil products, according to sources in the industry. The... Read more »

RADET începe să ascundă informațiile despre starea jalnică a sistemului de termoficare, după ce am scris despre el

Oficialii Regiei de Distribuție a Energiei Termice (RADET) București, societatea care asigură alimentarea cu energie termică a peste jumătate de milion de locuințe și câteva mii de instituții, au ales să nu... Read more »

Acord Engie-Mega Image pe energie verde în România: GNC, staţii de încărcare a maşinilor electrice şi panouri solare

Engie și Mega Image au încheiat un parteneriat prin care retailerul folosește gaz natural comprimat (GNC) dar și echipamente energetice-stații de încărcare a mașinilor electrice și, în viitor, panouri fotovoltaice, furnizate de... Read more »

Fuziunea Hidroelectrica-CE Oltenia nu ar aduce beneficii pentru nimeni şi ar anula şansele de listare a producătorului hidro – FP

O eventuală fuziune între Hidroelectrica şi Complexul Energetic Oltenia, aşa cum au în plan autorităţile, nu ar aduce beneficii nici pentru cei doi producători de energie, nici pentru stat şi nici pentru... Read more »