Record după record: România înregistrează cel mai mare preț spot al energiei electrice din istorie. Aproape 1.000 de lei/MWh mâine seară

După recordul absolut de preț de săptămâna trecură, Piața pentru Ziua Următoare (PZU) cunoaște noi maxime de preț pentru energia tranzacționată luni și vândută marți. Prețul mediu zilnic al pieței pentru ziua... Read more »

Hidroelectrica, cifre istorice: profit net dublu la șase luni, mai mare decât cel din tot anul 2020, producție uriașă de energie electrică

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, are rezultate de excepție pentru primele șase luni ale anului, pe fondul apei din bleșug și a prețurilor ridicate la energie electrică.... Read more »

Enel X Romania builds two photovoltaic plants with 2MW total capacity for Nimet

Enel X Romania is building two photovoltaic power plants with a total installed capacity of about 2 MW, for the manufacturer of chromed steel bars and pipes Nimet Targoviste. According to a... Read more »

Noul director general al E.ON România, Volker Raffel, şi-a preluat atribuţiile

Noul director general al Grupului E.ON România, Volker Raffel, şi-a preluat atribuţiile de la fostul director general, Manfred Paasch, începând de duminică, 1 august, potrivit unui comunicat remis luni de companie. Volker... Read more »

Energia va deveni un produs din ce în ce mai scump – Corneliu Bodea (CRE)

Energia în general va continua să devină un produs din ce în ce mai scump şi asta deoarece trebuie să începem să ne asumăm utilizarea ei nesustenabilă din ultimii 50-60 de ani,... Read more »

EnelX instalează două centrale fotovoltaice de 2 MWp pentru Nimet Târgoviște

Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, construiește două centrale fotovoltaice cu o capacitate instalată totală de circa 2 MWp, pentru producătorul de bare... Read more »

MET cumpără al doilea parc eolian din Bulgaria și vrea capacități în regenerabil și în România

MET Group, companie europeană din sectorul energetic, cu sediul central în Elveția și prezentă și pe piața din România, anunță preluarea integrală a unui parc eolian din Bulgaria, cu putere instalată de... Read more »

Luna și recordul la scumpire! Prețul spot al energiei electrice din România a atins un nou maxim istoric în iulie

462 de lei/MWh. Acesta este prețul mediu al pieței spot de la București pentru luna care tocmai s-a încheiat. Este de două ori și jumătate peste prețul de acum un an și... Read more »

Unitatea 2 de la Cernavodă, reconectată la Sistemul Energetic Naţional

Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic National, anunţă Nuclearelectrica. Unitatea 2 a fost reconectată la SEN vineri seară la ora 21.30 și va ajunge la... Read more »

Enel, CEZ, Electrica sau E.On? Care distribuitor de energie vă răspunde cel mai greu la telefon

Apelurile telefonice de orice fel adresate de consumatori distribuitorilor de energie electrică trebuie preluate în maximum 60 de secunde, potrivit standardului de performanță impus de Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).... Read more »