Consiliul Concurenței va verifica dacă benzinarii ieftinesc carburanții pe măsura scăderii accizei. Prețurile ar trebui să scadă cu 45 de bani pe litru

Consiliul Concurenţei va monitoriza piaţa carburanţilor, astfel încât eliminarea supraaccizei să ducă la o scădere corespunzătoare a preţurilor în benzinării, a declarat, pentru Agerpres, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele autorităţii de concurenţă. „Vom monitoriza... Read more »

Electromontaj va realiza linia de 400 kV Cernavodă-Stâlpu a Transelectrica

Electromontaj SA a câştigat contractul de 287 de milioane de lei pentru construirea liniei de 400 kV Cernavodă-Stâlpu, potrivit datelor care apar în Sistemuşl Electronic de Achiziţii Publice. Firma românească Electromontaj va... Read more »

Energia regenerabilă este doar o parte a soluţiei pentru atingerea obiectivului de neutralitate a emisiilor – EY

În vederea atingerii obiectivului de neutralitate a emisiilor, sunt necesare investiţii nu numai în producţia de energie regenerabilă, ci şi în electrificarea transporturilor şi a sistemelor de încălzire, în producţia de energie... Read more »

Preţurile la electricitate şi gaze se vor liberaliza complet mai devreme, la 1 octombrie 2020 – surse

Proiectul de lege de abrogare a OUG 114/2018, pe care Guvernul Orban îşi va asuma răspunderea în Parlament va modifica în acelaşi timp şi legea energiei şi gazelor naturale şi va stabili... Read more »

Cinci oferte pentru construcția noii centrale electrice pe gaze de la Midia

Iskander Abdibaitov, directorul general al Fondului de Investiții în Energie Kazah-Român, a declarat că în momentul de față există cinci oferte de la companii internaționale în procesul de selecție a unui contractor... Read more »

Stroe, MET: Consumatorii trebuie să își gestioneze dezechilibrele. Nu poți să ai diferențe de 20 MWh de la o oră la alta

Mulți dintre marii consumatori industriali de energie electrică nu își gestionează consumul, și de aceea creează dezechilibre foarte mari, pe care în final le plătesc în facturi, a declarat, la o întâlnire... Read more »

Un conglomerat din Singapore, Keppel, a cumpărat 20% din acțiunile MET Holding, pentru 53 mil. euro

Keppel Energy, parte a unui conglomerat cu sediul în Singapore, a cumpărat 20% din acțiunile grupului energetic MET, prezent și pe piața din România, potrivit unui comunicat de la Bursa din Singapore.... Read more »

Și MET Energy intenționează să preia active ale CEZ România, în special parcul eolian

Grupul energetic european MET este interesat de achiziţia de active ale CEZ România, în special a parcului eolian de la Fântânele-Cogealac, şi a trimis o scrisoare neangajantă în acest sens către compania... Read more »

Rompetrol Well Services prestează servicii petroliere în largul Marii Negre, pentru Petrom

Rompetrol Well Services (RWS) si-a reluat si extins in acest an gama de servicii petroliere asigurate operatiunilor de profil din largul Marii Negre, prin contributia adusa recent la amplul proiect de dezafectare... Read more »

Ministrul Economiei: Ne vom asuma răspunderea pe modificarea Ordonanţei 114, în Parlament, în următoarele două – trei săptămâni

Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru modificarea Ordonanţei 114 în următoarele 2 – 3 săptămâni, astfel încât, până la sfârşitul anului, aceasta să-şi înceteze efectele dezastruoase pe care le-a avut asupra domeniului... Read more »