E obligatoriu: Statul trebuie să renoveze, anual, 3% din clădirile pe care le administrează

Noua lege a eficienței energetice, aflată în stadiul de proiect la nivelul Ministerului Economiei, este mult mai clară în ceea ce privește obligația statului de a reabilita din punct de vedere termic... Read more »

Carburanții auto se vor scumpi semnificativ în România, în urma politicii Comisiei Europene

Planul Comisiei Europene de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră din UE cu cel puțin 55 % până în 2030, comparativ cu nivelurile din 1990, prezentat recent, va avea... Read more »

Hidroelectrica vrea să cumpere un parc eolian de 108 MW în Dobrogea deținut de o companie germană. Semn clar că a pierdut lupta pentru activele CEZ.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, intenționează să achziționeze un parc eolian, Crucea Wind Farm, deținut de o companie germană în Dobrogea. Hidroelectrica a lansat în Sistemul Electronic... Read more »

UPDATED Producția națională de gaze a scăzut dramatic azi. Un sfert din gazul din rețea este acum din import

Datele Transgaz arată o scădere semnificativă a producției interne de gaze naturale astăzi, iar România importă gaze prin trei puncte de interconexiune cu rețelele vecine, o situație destul de rar întâlnită mai... Read more »

Rusia estimează o redresare deplină a cererii de ţiţei în trimestrul doi din 2021

Ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, a declarat că se aşteaptă la o redresare deplină a cererii de ţiţei pe plan global în trimestrul doi din 2021, transmit TASS şi Reuters, preluate... Read more »

E.ON România a angajat anul trecut 70 de tineri absolvenţi electricieni, instalatori, ingineri şi economişti

Compania de utilităţi E.ON România a angajat anul trecut 70 de tineri absolvenţi electricieni, instalatori, ingineri şi economişti, având parteneriate cu 14 instituţii de învăţământ care pregătesc astfel de profesionişti, potrivit potrivit... Read more »

Vântul asigură acum aproape o treime din producția de energie a țării. România exportă electricitate

În această dimineață, turbinele eoliene asigurau circa 31% din toată producția de energie electrică a României și, ca de obicei când se întîmplă asta, România exportă energie electrică. La ora 8.30, turbinele... Read more »

La mijlocul anului viitor, primele gaze noi din Marea Neagră ar putea intra în sistemul de transport

Primele gaze din zăcămintele din Marea Neagră care fac obiectul Proiectului de Dezvoltare Gaze Naturale Midia din largul Marii Negre al Black Sea Oil & Gaz, ar putea intra în sistemul naţional... Read more »

Gafă a premierului Orban: a spus că acum începe exploatarea gazelor din Marea Neagră. În realitate, România scoate gaze din mare de 40 de ani

Aflat la evenimentul în care compania americană Black Sea Oil and Gas și Grup Servicii Petroliere încep să monteze conducta care va aduce gazele din perimetrul Midia la țărm, Orban a spus... Read more »

CEZ a dezvoltat în România o soluție de creștere cu 4% a producției unei turbine eoliene. Proiectul, în analiza Oficiului European de Brevete

Soluția tehnică a fost dezvoltată în parcul eolian CEZ din județul Constanța, echipa de specialiști pornind acțiuni de măsurare a poziției nacelelor a 20 de turbine eoliene în scopul perfecționării unei metode... Read more »