Pe ce proiecte a cheltuit Transelectrica banii din alocarea de pe liniile de interconexiune: interes maxim pentru energia produsă în Dobrogea

Transelectrica a publicat raportul privind utilizarea veniturilor din alocarea capacităților de interconexiune în perioada 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2020, iar din modul în care au fost cheltuiți banii ne putem... Read more »

Electrica a avut în 2020 un profit net de 388 de milioane de lei, în creștere cu 87,5% față de anul precedent

Grupul Electrica a obținut, în anul 2020, un profit net consolidat de 388 milioane RON, înregistrând o creștere de 181 milioane RON, respectiv 87,5%, comparativ cu anul precedent, potrivit unui comunicat al... Read more »

Dacian Petroleum, firma înființată de fostul director al Petrom, Ion Popa, s-a înscris să tranzacționeze energie pe piețele OPCOM

Opt noi companii au intrat in luna februarie 2021 pe piețele administrate de Operatorul comercial al pieței de electricitate și gaze de la București (OPCOM), iar printre ele se numără și Dacian... Read more »

Guvernul ar impinge Romgaz să fie și operator al blocului Neptun Deep, după ce cumpără partea Exxon. Nu ar fi bine pentru proiect, spun analiștii

Compania de stat Romgaz, căreia Guvernul i-a solicitat să intre în vastul proiect de gaze offshore Neptun Deep în locul Exxon nu a făcut americanilor nici măcar o ofertă de cumpărare a... Read more »

Cum să folosiți comparatorul ANRE ca să alegeți cea mai bună ofertă de energie electrică. Scurt ghid VIDEO

Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), a publicat un tutorial videa scurt pentru utilizarea comparatorului de tarife, un instrument foarte util pentru a alege cea mai bună ofertă de energie electrică.... Read more »

Termocentrala Mintia se oprește din nou pentru o săptămână, din lipsă de cărbune

Termocentrala Mintia îşi va opri activitatea timp de aproximativ o săptămână din lipsă de cărbune. Circa 4.000 de apartamente din Deva, şcoli şi instituţii publice vor rămâne fără încălzire şi apă caldă... Read more »

Enel construiește în Texas un parc eolian cu o capacitate de stocare gigantică, de 137 MW

Enel, prin intermediul subsidiarei de energie regenerabilă Enel Green Power din America de Nord, a început construcția proiectului eolian + stocare Azure Sky, primul său proiect hibrid de anvergura, la nivel global,... Read more »

Polonia: Tansformarea sistemului energetic va costa 120 de miliarde de dolari până în 2045

Trecerea de la furnizarea de energie din combustibili fosili la surse de energie mai curate va costa Polonia aproximativ 450 miliarde de zloţi (120 de miliarde de dolari) până în 2045, a... Read more »

Industria nucleară canadiană este interesată să lucreze la proiectul de retehnologizare a Unităţii 1 – Ambasadorul Canadei 

Canada şi industria nucleară canadiană îşi exprimă interesul de a lucra alături de parteneri români la proiectul de retehnologizare a Unităţii 1 şi la construcţia de noi unităţi nucleare la CNE Cernavodă,... Read more »

Sondaj: 80% dintre români sunt mulţumiţi de furnizorul de energie; datele pot arăta că ei nu cunosc alternativele

Peste 80% dintre români se declară mulţumiţi de furnizorul lor actual de electricitate, însă aceste date pot arăta că ei nu cunosc alternativele pentru schimbarea companiei, a afirmat, miercuri, Remus Ştefureac, director... Read more »