Vreți energie electrică din cărbune românesc? Ce ofertă pentru casnici are Complexul Energetic Oltenia

Complexul Energetic Oltenia, unicul producător semnificativ de energie electrică pe bază de cărbune din România, are ofertă de furnizare de energie electrică pentru populație, despre care nu s-a vorbit prea mult.

CE Oltenia are pe propriul site o ofertă de energie electrică pentru clienții casnici, valabilă pentru perioada iunie-decembrie 2021. Compania vine cu un preț al energiei active de 0,38 lei/kWh, un preț care poate fi socotit mare comparativ cu ofertele celor mai ieftini furnizori de pe piață. Însă de câteva luni prețurile din piață sunt în creștere accentuată și este posibul ca acest preț al CEO, care este mare din motive evidente, să ajungă normalul pieței.

Am ales să comparăm noile prețuri finale de serviciu universal, cu tarife, taxe și TVA,  care vor intra în vigoare la 1 iulie, cu prețul final din această ofertă a CE Oltenia, pentru fiecare dintre cele opt zone de rețea din țară.

Muntenia Sud (Ilfov, Giurgiu, Municipiul București)

Noul preț final de serviciu universal, cu toate tarifele și contribuțiile, inclusiv TVA, este de 0,74 de lei/ kWh, practicat de furnizorul tradițional al zonei, Enel Energie Muntenia. Prețul final de furnizare al CE Oltenia pentru această zonă este de 0,78 lei/kWh, deci mai mare

Banat (Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin)

Noul preț final de serviciu universal, cu toate tarifele și contribuțiile, inclusiv TVA, este de 0,79 de lei/ kWh, practicat de furnizorul tradițional al zonei, Enel Energie. Prețul din oferta concurențială CE Oltenia este de 0,784 lei/kWh, deci ceva mai mic.

Dobrogea (Tulcea, Constanța, Ialomița, Călărași)

Noul preț final de serviciu universal, cu toate tarifele și contribuțiile, inclusiv TVA, este de 0,82 de lei/ kWh, practicat de furnizorul tradițional al zonei, Enel Energie. Prețul din oferta concurențială a CE Oltenia este de 0,828 lei/kWh, așadar puțin mai mare.

Muntenia Nord (Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea)

Noul preț final de serviciu universal, cu toate tarifele și contribuțiile, inclusiv TVA, este de 0,80 de lei/ kWh. Furnizorul tradițional este Electrica Furnizare. Prețul din oferta concurențială a CE Oltenia este de 0,812 lei/kWh, așadar puțin mai mare.

Transilvania Nord (Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj)

Noul preț final de serviciu universal, cu toate tarifele și contribuțiile, inclusiv TVA, este de 0,79 de lei/ kWh. Furnizorul tradițional este Electrica Furnizare. Prețul din oferta concurențială a CE Oltenia este de 0,799 lei/kWh, așadar puțin mai mare.

Transilvania Sud (Brasov, Alba, Harghita, Covasna, Sibiu, Mures)

Noul preț final de serviciu universal, cu toate tarifele și contribuțiile, inclusiv TVA, este de 0,80 de lei/ kWh. Furnizorul tradițional este Electrica Furnizare. Prețul din oferta concurențială a CE Oltenia este de 0,805 lei/kWh, așadar aproape identic

Oltenia (Argeș, Vâlcea, Gorj, Olt, Teleorman, Dolj, Mehedinți)

Noul preț final de serviciu universal, cu toate tarifele și contribuțiile, inclusiv TVA, este de 0,85 de lei/ kWh., practicat de furnizorul tradițional de energie al zonei, CEZ Vânzare. Prețul din oferta concurențială a CE Oltenia este de 0,837 lei/kWh, așadar mai mic.

Moldova (Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui)

Noul preț final de serviciu universal, cu toate tarifele și contribuțiile, inclusiv TVA, este de 0,81 de lei/ kWh pentru această zonă, unde furnizor este E. On Energie. Prețul din oferta concurențială a CE Oltenia este de 0,82 lei/kWh, așadar puțin mai mare.

Cu o putere instalată de 3.570 MW în grupuri energetice pe lignit, Complexul Energetic Oltenia este unul dintre cei mai mari producători de energie din România.

Citește și:

Energia electrică se scumpește de la 1 iulie. Cât câștigați dacă alegeți acum cea mai bună ofertă concurențială

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *