Tăriceanu: am discutat cu premierul, probabil că se va renunţa la taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri, în debutul întrevederii cu reprezentanţii Centrului Român al Energiei, că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu prim-ministrul Viorica Dăncilă despre taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie a reieşit că aceasta este excesivă şi este posibil să se renunţe la ea.

„Am discutat în prealabil cu doamna prim-ministru Viorica Dăncilă în legătură cu Ordonanţa 114 şi ceea ce vă spun dumneavoastră i-am spus şi dumneaei – nu mă feresc să discutăm, avem un dialog foarte bun şi foarte sincer – şi i-am împărtăşit îngrijorările mele, pentru că o parte din îngrijorările dumneavoastră le-am preluat, prin cei cu care am avut un dialog până acum, şi i-am explicat că această taxă de 2% pe companiile din energie afectează grav posibilităţile de dezvoltare în continuare şi atingerea unor indicatori de performanţă, de profitabilitate care sunt de aşteptat la aceste companii. Şi doamna prim-ministru a consimţit că această taxă este excesivă şi trebuie să analizăm şi cel mai probabil o să renunţăm la această taxă de 2%”, a spus el, citat de Agerpres.

Reprezentanţii industriei energetice au avut întâlnire miercuri, la Senat, cu preşedintele acestei camere şi al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, pe marginea prevederilor OUG 114.

Întâlnirea a fost organizată de Centrul Român al Energiei, potrivit surselor noastre, şi la ea participă reprezentanţi atât din sectorul de gaze, cât şi de energie electrică, din zonele de producţie şi de distribuţie/furnizare.

A fost prima discuţie între reprezentanţii industriei şi înalţi oficiali din mediul politic pe tema prevederilor acestei ordonanţe, şi, potrivit surselor noastre, va fi cu uşile închise.

OUG 114, care afectează semnificativ companiile din energie, va intra în dezbaterea parlamentarilor şi în ultimul timp au apărit informaţii despre modificarea unor prevederi ale acesteia.

 

1 Comment

  1. Dnii Teodorovici si Valcov sau chinuit sa scoata o OUG pentru binele populatiei,dupa studiul de impact care arata beneficiile cotei de 2% ministrul energiei care reprezinta partidul dvs a avizat nota de fundamentare,ANRE care este sub control parlamentar a muncit din greu sa realizeze metodologiile de punere in aplicare ,iar dvs doriti acum sa eliminati munca si gandirea acestor oameni.Cred ca trebuie sa mai analizati.Dl consilier Havrilet ,trecem peste presidentia ANRE, presupun ca a uitat ca Ministerul Energiei raspunde de cogenerare/termoficare care toata este in insolventa/faliment.De fapt aceasta activitate neimportanta ,mai ales pentru binele populatiei, nu a fost intre problemele prioritare ale dansului nici cand a fost presendintele ANRE.Va rog dle Tariceanu sa nu faceti rau acestor oameni, care au vrut binele sectorului energetic .In calitate de prim ministru dvs a-ti facut bine centralei de la Portile de Fier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *