SAPE vrea să dubleze puterea parcului fotovoltaic Dârvari, recent achiziţionat

Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie (SAPE) intenţionează să dubleze puterea parcului fotovoltaic proaspăt achiziţionat din localitatea prahoveană Dârvari, la 10 MW, potrivit unui anunţ postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Achiziția publică se refera la atribuirea contractului de servicii privind „ Elaborarea documentației tehnico-economică privind extinderea la 10 MW a Centralei Electrice Fotovoltaice „FotoSolar” – Dârvari, jud. Prahova .Faza: Studiu de fezabilitate”, după cum se arată în anunţ.

SAPE estimează că va plăti cica 50.000 de lei pentru acest studiu de fezabilitate, şi aşteaptă ofertele consultanţilor interesaţi până la data de 8 iunie. Va câştiga firma cu cea mai bună ofertă calitate-preţ, în care componenta financiară are o pondere de 60%, iar restul componenta tehnică.

SAPE a achiziționat, în decembrie 2020,  Centrala Electrică Fotovoltaică Dârvari, comuna Valea Călugărească,  jud. Prahova, cu o capacitate de circa 5 MW. SAPE a devenit astfel producător de energie electrică.Este prima achiziţie pe care a făcut-o SAPE, iar societatea va beneficia de schema de sprijin prin certificate verzi.

SAPE, ce are ca acţionar unic Statul Romȃn, prin Ministerul Energiei, are ca activitate principală administrarea participațiilor minoritare pe care statul român le deține în unele societăți din domeniul energiei electrice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *