S-ar putea construi parcuri fotovoltaice mari și pe terenuri arabile de calitate slabă – proiect

Investitorii vor putea înființa parcuri fotovoltaice care ocupă o suprafață mai mare de 10 hectare inclusiv pe terenuri arabile de calitate slabă, din extravilanul localităților, pe cele amenajate cu lucrări de îmbunătățiri funciare, precum și pe cele plantate cu vii și livezi, potrivit unui proiect de lege consultat de Economica.net.

Proiectul de lege ar permite, daca va fi și adoptat, investiții în parcuri fotovoltaice pe terenuri arabile de clasa a III-a, a IV-a și a V-a de calitate, situate în extravilanul localităților, mai mari de  10 hectare.

Proiectul modifică Legea Fondului Funciar ( Legea 18/1991), și va fi permisă “înființarea de capacități noi de producție de energie regenerabilă, parcuri fotovoltaice care ocupă o suprafață mai mare de 10 hectare” pe “ terenuri agricole din extravilan, pe cele amenajate cu lucrări de îmbunătățiri funciare, precum și pe cele plantate cu vii și livezi, parcuri naționale, rezervații”.

Proiectul a fost inițiat de un parlamentar PNL de Arad, Glad-Aurel Varga. Amintim că în Arad ar putea apărea un parc fotovoltaic gigantic, de departe cel mai mare din România.

Puteți citi integral articolul pe Economica.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *