Romgaz se grăbește să ia distribuția și furnizarea de gaze din orașul natal al ministrului Energiei. Cere de la consultanți oferte în cinci zile

Vineri, 13 martie, Romgazul din subordinea ministrului Energiei, Virgil Popescu, cerea consultanță pentru a evalua Mehedinți Gaz, firma de distribuție și furnizare de gaze din orașul natal al lui Virgil Popescu pe care vrea să o cumpere. Vineri, 19 martie, expiră termenul de depunere a ofertelor consultanților.

Romgaz a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice un anunț prin care solicită “Servicii de consultanță pentru elaborarea unor analize de tip „due-diligence” și stabilirea valorii de piață a S.C. MEHEDINTI GAZ S.A”. Anunțul a fost publicat în data de 12 martie.

Cererea Romgaz survine după ce, la începutul lunii, producătorul de gaze, controlat de stat prin Ministerul Energiei, a anunțat că vrea oferte de consultanță și due diligence pentru achiziționarea pachetului majoritar al Mehedinți Gaz, societate care este furnizor de gaze naturale din orașul Drobeta-Turnu Severin. Pachetul majoritar este deținut de Ghezzi Gaz, care face parte din grupul italian Dondi.

Amintim că Ministerul Energiei este condus de Virgil Popescu, care este născut în Drobeta Turnu Severin. De altfel, ministrul a lăudat anunțul companiei din subordinea sa.

“Promisiune îndeplinită! Anul trecut anunțam că se fac demersuri pentru ca extinderea rețelei de gaze naturale în Drobeta Turnu Severin să se realizeze într-un timp mai scurt.

Astăzi suntem în acest punct: S.N.G.N. Romgaz, companie la care acționar majoritar este statul român, cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale din România, vrea să cumpere pachetul majoritar de acțiuni la SC Mehedinți Gaz SA, societate ce are ca pricipală activitate distribuția și comercializarea combustibililor gazoși în municipiul Drobeta Turnu Severin.

Ne ținem de cuvânt. #DezvoltămMehedințiul”, a scris Virgil Popescu pe facebook.

Citește și:

Aristotel Jude, noul director general Romgaz: „Obiectivul meu este să asigur continuitate în dezvoltarea companiei

Așadar, la nici două săptămâni de când Romgaz a făcut anunțul, a solicitat oferte din partea consultanților pentru evaluarea companiei din orașul de baștină al ministrului.

Cel mai interesant este firmele de consultanță interesate de acest proiect au timp doar până la 19 martie să depună oferte, potrivit anunțului pus de Romgaz. Adică doar șapte zile calendaristice, sau cinci zile lucrătoare.

Romgaz va selecta cea mai bună ofertă pe baza unui raport preț-calitate, unde componenta financiară înseamnă doar 40% la punctaj, iar cea tehnică (Factorul Calitate, cum scrie Romgaz în anunț) restul, pe baza unei evaluări destul de complicate.

Cităm pe scurt din caietul de sarcini pe care îl vom și atașa, mai jos, integral

“Obiectivul general sl serviciilor

Contractarea serviciilor de elaborare a unei analize de tip “due dilligence” de stabilire a valorii de pia’[ pentru pachetul majoritar de acțiuni deținut de societatea SC Ghezzi Gaz SA în cadrul societății SC Mehedinți Gaz SA și a unei analize SWOT privind tranzacția propusă are ca scop furnizarea de către SNGN Romgaz SA a unui pachet de informații detaliate și findamentate care să îi pemită autorității contractante să analizeze posibilitatea de achiziție a pachetului majoritar de acțiuni propus de SC Mehedinți Gaz SA”.

Caietul de sarcini, aici: Caiet Sarcini

Amintim că în 11 septembrie anul trecut, Romgaz a semnat un memorandum cu Mehedinți Gaz, pentru instalarea a câteva zeci de centrale de cartier, pe gaze, în oraș, în prezența ministrului.

“Este momentul ca o companie mare a statului român să se implice astfel încât lucrurile să reintre în normalitate. Cred ca încălzirea orașului va fi rezolvată prin aceste centrale de cartier, rețeaua de distribuție se va extinde. Severienii vor avea de ales între o centrală pe care să o pună acasă și centrala de cartier”, a declarat, la Drobeta-Turnu Severin, Virgil Popescu. “Vorbim despre sute de milioane de euro investiții”, a mai spus ministrul.

Ulterior, Romgaz a anunțat că deschide și un punct de lucru la Turnu Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *