Aristotel Jude, noul director general Romgaz: „Obiectivul meu este să asigur continuitate în dezvoltarea companiei”

Aristotel Marius Jude a fost numit de către Consiliul de Administrație al Societății Naționale de Gaze Naturale ROMGAZ SA în funcția de Director General, cu un mandat provizoriu de 2 luni, ca urmare a demisiei din funcție a lui Daniel Corneliu Pena, fost director general adjunct cu mandate și cu atribuții de director general, începand cu data de 15 februarie, arată un comunicat al companiei.

“Fostul director adjunct, Daniel Corneliu Pena, și-a exprimat dorința de a demisiona din toate funcțiile deținute în cadrul S.N.G.N. ROMGAZ S.A., iar ca urmare, administratorii companiei au supus la vot și aprobat numirea domnului Aristotel Marius Jude în funcția de Director General cu un mandat de 2 luni, domnia sa renunțând la funcția de Președinte al Consiliului de Administrație”, arată compania.

Aristotel Jude, director general al S.N.G.N. ROMGAZ S.A., a declarant în comunicat: “Am acceptat această provocare din dorința de a asigura continuitatea în exercitarea managementului executiv al companiei şi pentru gestionarea eficientă a proiectelor imediate şi prioritare ale S.N.G.N. ROMGAZ S.A. Nutresc speranta că împreună cu o echipă unită, profesionistă voi reusi o gestionare eficientă a activităţii companiei în acest scurt mandat.”

Aristotel Jude a fost Secretar de Stat în cadrul Ministerului Energiei, responsabil de coordonarea activității ministerului în domeniul țițeiului și gazelor naturale. Are un Master of Business Administration (MBA), acordat de Conservatoire National Des Arts Et Metiers, Paris, Franța și competențe dovedite de-a lungul carierei profesionale în managementul întreprinderii, administrare societăți, consultanță în domeniul juridic. De-a lungul timpului a ocupat mai multe funcții de conducere în cadrul S.N.G.N. ROMGAZ S.A.: manager proiect, director de department, director de direcție, administrator.

O demisie cu cântec

Am scris despre demisia lui Pena, citând surse din piață, încă de vineri seară, adică imediat după ce a fost depusă.

Ar fi fost fost trei puncte pe ordinea zi a ședinței Consilului de Administrație de vineri: prelungirea cu o lună a mandatului lui Pena în calitate de director general interimar, prelungirea cu patru luni a mandatului directorului general adjunct și trecerea unor atribuții ale directorului general către Consiliul de Administrație. Acest ultim punct ar fi stârnit enervarea lui Daniel Pena, care ar fi demisionat pe loc. Daniel Pena, director general adjunct al Romgaz, a fost numit director general interimar al companiei pentru o lună, după demiterea intempestivă din funcție, în ianuarie, a lui Adrian Volintiru. Acesta a spus atunci că nu are explicații pentru demiterea sa. Daniel Pena a fost numit director general adjunct al Romgaz în septembrie 2020, fiind anterior consilier al ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *