Romgaz a semnat un nou contract de furnizare de gaze pentru Bucureşti. Valoarea: jumătate de miliard de lei

În condiţiile în care sistemul de termoficare din Bucureşti este aproape de blocaj financiar, Romgaz anunţă că a semnat un nou contract de furnizare de gaze naturale către Electrocentrale Bucureşti, până la sfârşitul anului, în valoare de 530 de miloane de lei. Romgaz mai are de primit de la Elcen peste jumătate de miliard, în contul gazului livrat deja.

Romgaz este obligată să vândă gazele la preţul plafonat de 68 de lei/MWh producătorilor de energie termică, ca urmare a OUG 114 şi a metodologiei subsecvente elaborată de ANRE. Compania a informat astăzi bursa despre semnarea unui “Contract – Cadru nr. VG72/24.04.2019 de vânzare-cumpărare a gazelor naturale, încheiat între producătorii de gaze naturale şi clienţii finali eligibili”, care vizează “Vânzare – cumpărare gaze naturale pentru producerea de energie termică în centralele de cogenerare şi centralele termice destinate consumului populaţiei (01.05.2019-31.03.2020)”.

Contracul nu are garanţii.

Puteţi citi despre blocajul sistemului de termoficare şi cum este afectată Romgaz de această situaţie în acest text:

Romgaz a strâns mai mult de un miliard de lei facturi neplătite pentru gazele livrate. Principala cauză: situaţia din Bucureşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *