Protestele spontane de la Elcen s-au încheiat

Protestele inițiate vineri, 23 decembrie, în centralele aparținând ELCEN, au încetat încă din cursul nopții. În acest moment, toate cele 4 CET-uri funcționează normal. Nu s-a oprit niciun moment livrarea agentului termic către sistemul de termoficare din București, arată compania într-un comunicat de presă.
Managementul ELCEN, reprezentanți ai sindicatului si salariaților din cadrul ELCEN, precum și alți factori responsabili implicați în această situație, au deschis, în cursul serii de vineri, 23 decembrie, un dialog menit să promoveze stabilitate și consens pe problemele de interes comun.
„Principalele argumente ale discuțiilor au vizat importanța asigurării continuității funcționării instalațiilor și apărarea, în mod legal și echitabil, a intereselor salariaților. Angajații ELCEN știu că munca lor este foarte importantă pentru securitatea energetică națională și vitală pentru sistemul de termoficare din București. În consecință, au decis ca în cursul nopții de vineri spre sâmbătă (24 decembrie) să reia lucrul în toate cele 4 centrale. Managementul ELCEN a susținut și susține în continuare majorările salariale ale angajaților cu respectarea Legii Bugetului de Stat.
Dialogul a avut tot timpul în vedere menținerea unei relații sănătoase de colaborare între părțile implicate, care se dorește continuată, ajungându-se la consens în ceea ce privește binele comun.
Birou Comunicare și Relații Publice”, arată compania.
Reamintim că vineri, 23 decembrie, angajații ELCEN au declanșat proteste spontane în toate cele 4 centrale termoelectrice aparținând ELCEN , ca urmare a nemulțumirilor privind modul de finalizare a ședințelor de negociere a Contractului Colectiv de Muncă pentru anul 2023, cu privire la majorarea salariilor.
Știrea inițială aici:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *