Proiect de centrală fotovoltaică plutitoare în Bulgaria

Un proiect major pentru construirea primei centrale solare plutitoare din Bulgaria a fost prezentat marţi la Sofia, relatează agenția de știri BTA preluată de Agerpres.

Construcţia uzinei din zona barajului Ogosta (nord-estul Bulgariei) este aşteptată să înceapă în aproximativ doi ani şi să dureze un an şi jumătate – doi ani, ceea ce înseamnă că instalaţia va fi pusă în funcţiune în termen de patru ani, a declarat pentru BTA directorul general al Profine Energy Bulgaria, Krum Vasilev.

În opinia sa, capacitatea parcului solar a fost iniţial planificată la 500 – 800 MW.

Investiţia depinde de dimensiunea parcului: va fi de 800 de milioane de euro pentru 800 MW şi de 500 de milioane de euro pentru 500 MW (un milion de euro per 1 MWh), a spus directorul.

Instalaţia poate ocupa aproximativ 850 ha din suprafaţa totală de 2.000 ha a lacului

Vasilev este încrezător că peştii din baraj nu vor fi afectaţi. El atribuie lipsei de informare protestele „puse la cale” împotriva proiectului în rândul localnicilor.

„Vrem să vorbim cu ei şi să le explicăm ce planificăm”, a spus el.

Grupul Profine Energy GmbH, care are sediul în Waghausel, Germania, a construit parcuri plutitoare similare în Germania, Austria, Ţările de Jos şi Spania, a explicat directorul filialei bulgare.

Citește și:

Norvegienii au instalat prima centrală fotovoltaică plutitoare din Europa de Sud-Est, în Albania. VIDEO

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *