Prețul final al ofertei de acțiuni Hidroelectrica a fost stabilit la 104 lei/acțiune. Compania intră la tranzacționare la BVB la 12 iulie

Prețul Final în oferta Hidroelectrica a fost stabilit la 104 RON per acțiune, potrivit unui anunț transmis Bursei de Valori București.

Oferta publică primară de la Hidroelectrica (H2O) s-a închis un preț de 104 lei/acțiune, ceea ce face ca valoarea de piață a celui mai mare producător de energie electrică din România să depășească 9 miliarde de euro.

Invetitorii de retail au primit mai multe acțiuni decât se preconzisase, astfel că tranșa lor, puternic suprasubscrisă, a ajuns la 20% din total.

Compania va intra la tranzacționare la data de 12 iulie, cu simbolul H2o.

„Suntem încântați de interesul puternic venit din partea investitorilor, ce a determinat succesul ofertei publice inițiale a Hidroelectrica. Aceasta este o etapă marcantă ce va sprijini dezvoltarea pe termen lung a companiei noastre.
În numele Societății, aștept cu nerăbdare să întâmpin noii acționari ai Hidroelectrica. Avem o afacere
extraordinară ce se bucură de o oportunitate unică – în calitate de lider în producția de energie electrică din România, cu un portofoliu de energie 100% din surse regenerabile – de a stimula crearea de plus valoare pe măsură ce ajutăm țara să realizeze tranziția energetică. În calitate de companie publică, așteptăm cu nerăbdare să ținem acționarii la curent cu strategia noastră axată pe eficiența operațională, diversificarea și extinderea afacerii cu scopul de a oferi beneficii pe termen lung tuturor părților interesate.”, a spus directorul general al companiei, Bogdan Badea.

Iată anunțul trimis BVB:

„Franklin Templeton International Services S.A R.L. in calitate de administrator de fond de investitii alternative si administrator unic al Fondul Proprietatea S.A, in continuarea anuntului de lansare publicat in data de 22 iunie 2023, doreste sa informeze piata si investitorii Fondului privind acordul sau de a vinde un numar de 78.007.110 actiuni ordinare existente ale Hidroelectrica, excluzand orice Optiune de Supra-Alocare (asa cum este definita mai jos), in oferta publica initiala derulata de Fondul Proprietatea in legatura cu actiunile detinute in Hidroelectica (“Oferta Publica Initiala” sau “Oferta”)  .

Pretul Final de Oferta a fost stabilit la 104 RON per actiune.

Fondul a acordat Coordonatorilor Globali Comuni o optiune (“Optiunea de Supra-Alocare”) constand in 11.701.067 Actiuni, exercitabila in totalitate sau in parte intr-o perioada de 30 de zile calendaristice de la Admiterea la tranzactionare (definita mai jos), aceste actiuni fiind alocate in scopul Stabilizarii.

In situatia in care Optiunea de Supra-Alocare este exercitata in intregime, numarul total al Actiunilor Oferite in cadrul Ofertei va creste la 89.708.177, reprezentant 19,94% din capitalul social al Hidroelectrica, respectiv intreaga participatie detinuta de catre Fond in Hidroelectrica. Dintre acestea, 71.766.542 Actiuni au fost alocate in Transa Investitorilor Institutionali (reprezentand 80% din totalul Actiunilor Oferite si al Actiunilor in legatura cu Optiunea de Supra-Alocare) si 17.941.635 Actiuni au fost alocate Transei Investitorilor de Retail (reprezentand 20% din totalul Actiunilor Oferite si al Actiunilor in legatura cu Optiuea de Supra-Alocare). Factorul de alocare pro-rata calculat pentru Transa de Retail in cadrul Ofertei este 0,3209762650.

Hidroelectrica nu va incasa niciun fel de venituri din vanzarea Actiunilor Oferite in cadrul Ofertei. Decontarea va avea loc in data de 10 iulie 2023. Admiterea si inceperea tranzactionarii pe Bursa de Valori Bucuresti (“BVB”) vor avea loc in data de 12 iulie 2023, sub simbolul „H2O” („Admiterea”). Imediat dupa Admitere, actiunile Hidroelectrica vor fi incluse in indicele BET al BVB.

Hidroelectrica si Fondul sunt supuse unei interdictii de instrainare a actiunilor Hidroelectrica (in lb. engleza “Lock-up arrangement”) pentru o perioada care a inceput pe 22 iunie 2023 si se incheie dupa 180 zile de la data Admiterii, iar actionarul majoritar al Hidroelectrica este supus unei interdictii de instrainare a actiunilor Hidroelectrica pentru o perioada care a inceput pe 22 iunie 2023 si se incheie dupa 12 luni de la data Admiterii, cu exceptia cazului in care se aplica anumite exceptii prevazute in Prospect.

Având în vedere participarea bună pe segmentul investitorilor individuali, aceștia vor beneficia de o realocare dinspre tranșa investitorilor instituționali, astfel încât 20% din acțiuni Fondul Proprietatea (FP) le dă către investitorii persoane fizice, adică 17,94 milioane acțiuni și 80% vor merge către instituționali, respectiv 71,76 milioane acțiuni fără opțiunea de supraalocare”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *