Panouri fotovoltaice subvenţionate de stat: cei mai interesaţi de program sunt românii din cea mai săracă zonă a ţării

O scurtă cercetare a rezultatelor căutărilor pe google în legătură cu programul de instalare a panourilor fotovoltaice subvenţionate de AFM, făcută de cei de la Tritech Group, producător român de panouri fotovoltaice, şi pe care v-o prezentăm integral mai jos, are câteva concluzii interesante: cei mai interesaţi de acest program sunt românii din zonele cele mai sărace ale ţării.

„Administrația Fondului pentru Mediu a lansat la începutul anului 2019 programul Sisteme Fotovoltaice, denumit popular Casa Verde 2019. Mai multe detalii despre subvențiile pe care intenționează Statul să le acorde pentru montarea de panouri fotovoltaice acasă găsiți AICI

 Interesant este de văzut că acest program a stârnit un interes crescut în rândul publicului larg cu privire la instalarea de panouri fotovoltaice. Căutând termenul panouri fotovoltaice în instrumentul Google Trends, pe România, găsim un vârf în luna ianuarie 2019, când au fost lansate primele știri pe subiectul programului de finanțare al AFM.

Sursa grafic – https://trends.google.com/trends/explore?geo=RO&q=panouri%20fotovoltaice

De ce caută oamenii panouri fotovoltaice pe Google? 

Cel mai probabil vor să facă economie la facturi. Motivația pentru care oamenii caută despre panouri fotovoltaice poate fi interpretată în sens financiar având în vedere că interesul pe regiuni este crescut în județe care au un nivel de dezvoltare economică relativ scăzut, astfel, în ordine:

 1. Mehedinți

 2. Teleorman

 3. Vâlcea

 4. Dolj

 5. Argeș

 6. Ialomița

 7. Vrancea

 8. Vaslui

 9. Bacău

 10. Bistrița-Năsăud

Conform Ziarul Financiar, într-un articol publicat AICI , în județul Mehedinți nivelul salarial este cel mai redus la nivel de România. La polul opus în căutări se află municipiul București, care este parte din cea mai dezvoltată regiune a țării București-Ilfov.

Interesant de observat este că, potrivit documentelor publicate pe inforegio.ro, distribuția pe regiuni a fondurilor alocate programului Sisteme fotovoltaice, regiunea Sud-Vest, în care se află județul Mehedinți are a doua cea mai mică alocare.

Revenind la ce spune Google, amintim și că mai există și alte cuvinte cheie din domeniul panouri care au creștere semnificativă în ultima perioadă. Acestea sunt: panouri fotovoltaice 2019, afm panouri fotovoltaice, afm panouri fotovoltaice 2019, instalatori validați panouri fotovoltaice 2019, program panouri fotovoltaice 2019. Toate aceste interogări au creștere masivă, conform datelor Google.

Căutarea a fost efectuată pentru ultimele 12 luni, iar rezultatele sunt disponibile, live, aici https://trends.google.com/trends/explore?geo=RO&q=panouri%20fotovoltaice

Cercetarea a fost făcută de Teodora Cristina Adamache, Specialist marketing la Tritech Group – producătorul panourilor fotovoltaice Wattrom

7 Comments

  1. Sunt interesat ! Am depus cererea și actele necesare la CEZ cu care am încheiat un contract de prestări servicii încă din 20.03.2019.

   1. Domnule Popescu Ioan, trebuie sa așteptăm publicarea listei cu instalatorii validați și semnarea contractelor de participare cu Administrația Fondului pentru Mediu. Urmăriți în continuare e-nergia.ro!

  2. Domnule Dinică Grigore, trebuie sa așteptăm publicarea listei cu instalatorii validați și semnarea contractelor de participare cu Administrația Fondului pentru Mediu. Urmăriți în continuare e-nergia.ro!

 1. „Lista cu instalatorii validati”…a cata oara se tot reporteaza/amana si mai degraba se eschiveaza ??? Chiar nu suntem capabili sa spunem lucrurilor pe nume? Se pare ca si dupa „publicare” AFMul vrea sa aiba cate o intrevedere particulara cu fiecare instalator…Cine poate prognoza oprirea acestui delir birocratic?
  Urmand lumina soarelui,parasim lumea cea veche. (Cristofor Columb)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *