mn

OMV renunţă la staţiile de distribuţie din Croaţia şi Bosnia

Grupul austriac OMV intenţionează să vândă reţelele de benzinării pe care le deţine în Croaţia şi Bosnia-Herţegovina, a anunţat, marţi, grupul petrolier austriac.

 În Croaţia, OMV are 63 de benzinării şi o cotă de piaţă de 13%, în timp ce în Bosnia-Herţegovina deţine 28 de benzinării, reprezentând o cotă de piaţă de 8%, se arată într-un comunicat al grupului.

„OMV va continua să concentreze activităţile comerciale şi de distribuţie pe pieţele cu aprovizionare integrată. Croaţia şi Bosnia-Herţegovina nu se încadrează optim în lanţul de aprovizionare al OMV, astfel că sunt analizate opţiuni de a vinde cele două subsidiare”, se arată în comunicat.

Planurile de a vinde cele două subsidiare fac parte din strategia OMV de a reduce ponderea segmentului de rafinare-distribuţie în afacerile grupului, concomitent cu dezvoltarea operaţiunilor de explorare-producţie şi gaze-energie. OMV ar dori să renunţe la active de un miliard de euro pe partea de rafinare şi marketing, până în 2014, şi a anunţat de mai multă vreme ca va ieşi de pe anumite pieţe.

Potrivit unor informaţii mai vechi vehiculate în România, OMV Petrom ar fi fost în discuţii şi pentru vânzarea a 130 de staţii din România cu compania sârbă NIS, deţinută de Gazprom, dar oficialii OMV Petrom au negat informaţia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.