OMV renunţă la staţiile de distribuţie din Croaţia şi Bosnia

Grupul austriac OMV intenţionează să vândă reţelele de benzinării pe care le deţine în Croaţia şi Bosnia-Herţegovina, a anunţat, marţi, grupul petrolier austriac.

 În Croaţia, OMV are 63 de benzinării şi o cotă de piaţă de 13%, în timp ce în Bosnia-Herţegovina deţine 28 de benzinării, reprezentând o cotă de piaţă de 8%, se arată într-un comunicat al grupului.

„OMV va continua să concentreze activităţile comerciale şi de distribuţie pe pieţele cu aprovizionare integrată. Croaţia şi Bosnia-Herţegovina nu se încadrează optim în lanţul de aprovizionare al OMV, astfel că sunt analizate opţiuni de a vinde cele două subsidiare”, se arată în comunicat.

Planurile de a vinde cele două subsidiare fac parte din strategia OMV de a reduce ponderea segmentului de rafinare-distribuţie în afacerile grupului, concomitent cu dezvoltarea operaţiunilor de explorare-producţie şi gaze-energie. OMV ar dori să renunţe la active de un miliard de euro pe partea de rafinare şi marketing, până în 2014, şi a anunţat de mai multă vreme ca va ieşi de pe anumite pieţe.

Potrivit unor informaţii mai vechi vehiculate în România, OMV Petrom ar fi fost în discuţii şi pentru vânzarea a 130 de staţii din România cu compania sârbă NIS, deţinută de Gazprom, dar oficialii OMV Petrom au negat informaţia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *