mn

OMV ar puteea vinde participația la Borealis

OMV AG ar putea amâna o potenţială vânzare de acţiuni proprii prin vânzarea participaţiei sale de 36% deţinută la producătorul de mase plastice Borealis fondului de investiţii suveran International Petroleum Investment Co (IPIC) din Abu Dhabi, potrivit Bloomberg.
”Există întotdeauna o posibilitate” că IPIC ar putea cumpăra participaţia, le-a declarat ziariştilor directorul general al Borealis, Mark Garrett. În prezent, IPIC deţine 64% din producătorul austriac de mase plastice.

OMV încearcă să-şi reducă datoria după ce anul trecut a achiziţionat compania turcă Petrol Ofisi AS, pentru un miliard de euro (1,5 miliarde de dolari). O vânzare de acţiuni este una din opţiunile luate în considerare pentru finanţarea tranzacţiei.

”Vânzarea participaţiei deţinute la Borealis ar putea reprezenta un mod viabil de a evita vânzarea de acţiuni’, a afirmat Philipp Chladek, analist la Raiffeisen Centrobank AG. Chladek a apreciat valoarea participaţiei la un miliard de euro.

”În prezent, nu se defăşoară negocieri în această direcţie’, a declarat un purtător de cuvânt al OMV, Michaela Huber, iar reprezentanţii IPIC nu au comentat informaţia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.