OMV ar puteea vinde participația la Borealis

OMV AG ar putea amâna o potenţială vânzare de acţiuni proprii prin vânzarea participaţiei sale de 36% deţinută la producătorul de mase plastice Borealis fondului de investiţii suveran International Petroleum Investment Co (IPIC) din Abu Dhabi, potrivit Bloomberg.
”Există întotdeauna o posibilitate” că IPIC ar putea cumpăra participaţia, le-a declarat ziariştilor directorul general al Borealis, Mark Garrett. În prezent, IPIC deţine 64% din producătorul austriac de mase plastice.

OMV încearcă să-şi reducă datoria după ce anul trecut a achiziţionat compania turcă Petrol Ofisi AS, pentru un miliard de euro (1,5 miliarde de dolari). O vânzare de acţiuni este una din opţiunile luate în considerare pentru finanţarea tranzacţiei.

”Vânzarea participaţiei deţinute la Borealis ar putea reprezenta un mod viabil de a evita vânzarea de acţiuni’, a afirmat Philipp Chladek, analist la Raiffeisen Centrobank AG. Chladek a apreciat valoarea participaţiei la un miliard de euro.

”În prezent, nu se defăşoară negocieri în această direcţie’, a declarat un purtător de cuvânt al OMV, Michaela Huber, iar reprezentanţii IPIC nu au comentat informaţia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *