O asociaţie de consumatori şi-a făcut firmă de furnizare de electricitate

Membrii Asociaţiei Consumatorilor şi Micilor Producători de Energie (ACMPE), o entitate non-profit care urmăreşte protejarea intereselor consumatorilor de energie şi gaze şi a micilor producători de energie electrică, au constituit firma care va deveni furnizor de energie electrică, aşa cum Asociaţia anunţase că intenţionează să facă încă din luna august. Noua firmă îşi propune să ajungă la o cotă de 1,67%  pe piaţa de furnizare a energiei electrice, în termen de doi ani de la obţinerea licenţei de furnizare de la ANRE.

“În cursul zilei de 31.10.2018 (…) s-au desfășurat lucrările ședinței de constituire a firmei “Furnizor Energie A.C.M.P.E. SA”, în prezența celor 19 asociați fondatori, dintre care 5 membri fondatori ai A.C.M.P.E. și 14 investitori români. În timpul lucrărilor au fost prezentate aspectele generale pe care le reprezintă furnizarea energiei, rolul de reprezentare al consumatorului pe care trebuie să-l îndeplinească furnizorul de energie, direcțiile de inovație spre care își va îndrepta atenția noua societate comercială și perspectivele pe termen mediu și lung oferite de piața de energie” se arată într-un comunicat semnat de Liviu Popa, preşedinte al ACMPE.

“Obiectivele conducerii pe termen scurt și mediu includ: atragerea de noi investitori din rândul consumatorilor, obținerea licenței de furnizare a energiei electrice, participarea la dezvoltarea unui cluster funcțional, bazat pe tehnologia blockchain care să asigure o mai mare acuratețe sistemelor de prognoză a consumului pentru furnizorii de energie interesați să se alăture proiectului și atingerea unui prag de 1,67% din cota de piață în termen de 2 ani de la data obținerii licenței de furnizare.

Semnarea actului constitutiv, a contractului de societate (statut) și a Hotărârii A.G.A. de constituire s-a făcut în unanimitate de către toți acționarii, demonstrându-se în acest fel gradul ridicat de determinare, unitate și seriozitate al tuturor asociaților fondatori. Membrii aleși ai Consiliului de Administrație sunt în proporție de 80% membri fondatori ai asociației A.C.M.P.E”, se mai arată în comunicat.

Încă din luna august, Asociaţia anunţase intenţia de a deveni furnizor de energie, iar acţionari să devină membrii Asociaţiei, fie ca sunt ei doar consumatori sau şi mici producători, un demers unic pe piaţa din România.

În acest scop, Asociaţia a anunţat atunci că  îşi propune să strângă cel puţin un milion de euro, prag care ar fi necesar pentru a primi statutul de furnizor şi a începe să opereze în piaţă. A deschis un cont bancar, iar o contribuţie de un euro a unui investitor îi asigura fiecăruia o acţiune la noua firmă. Capitalul social minim vizat era de un milion de euro, împărţit la un milion de acţiuni.

Cine este interesat poate deveni în continuare acţionar al firmei, dar şi client, atunci când firma va primi licenţa de furnizare de la ANRE şi va începe să opereze în piaţă.

“Sunt deschise porțile pentru persoanele fizice sau juridice din România, care își doresc calitatea de acționar al firmei de furnizare, și care, pe lângă controlul real asupra propriilor facturi, să obțină și dividende din activitatea de furnizare și trading pe piața de energie. În acest sens, investiția unei persoane fizice în limita a minimum 100 € și maximum 10.000 €, sau investiția unei persoane juridice în limita a minimum 1.000 € și maximum 100.000 € va aduce pentru fiecare o reducere a prețului de facturarea energiei electrice și dividende anuale care să asigure o recuperare a investiției inițiale într-o perioadă estimată cuprinsă între 6 și 10 ani de la data obținerii licenței”, se arată în comunicat.

A.C.M.P.E. este o organizație non-profit, care are ca scop protejarea intereselor membrilor săi în raport cu orice societate comercială care deține licență valabilă emisă de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (A.N.R.E.), autoritățile publice implicate în derularea oricărui contract care face referire la energia electrică sau gazele naturale încheiat de către oricare dintre membrii săi.

Citeşte şi:

Concurenţă “la mişto” pe piaţa de energie: doar 8% din furnizori au oferte pentru casnici, iar jumătate dintre ei cu preţuri mai mari decât cele reglementate

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *