Nuclearelectrica a ieftinit energia cu livrare anul viitor

Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, a încheiat zilele trecute contracte cu livrare a energiei din mai până la finalul anului 2020, la prețuri în scădere.

Nuclearelectrica a încheiat joi 16 aprilie, trei contracte pe piața bilaterală a platormei OPCOM (varianta licitație extinsă). În total, este vorba de livrarea a aproape 440 GWh, energie bandă livrată la o putere orară de 10 MW, cu livrare în perioada 1 mai 2020-31 decembrie 2021.

Primul contract a fost adjudecat de E.On Energie, la aproximativ 245 de lei/MWh, iar celelalte două de Electrica Furnizare, la același preț, 245 lei/MWh. Producătorul lansase oferta la 244 de lei/MWh.

Citește și:

Hidroelectrica își face un centru de cercetare pentru energii regenerabile

Este pentru prima a doua oară când Nuclearelectrica iese pe această piață cu oferte de vânzare a energiei electrice care să acopere inclusiv tot anul viitor pentru care și-a găsit cumpărători. Prima dată, la 17 februarie, compania a vândut, la fel, tot trei pachete bandă, de câte 10 MW orari, cu livrare în perioada 1 iulie 2020-31 decembrie 2021, la prețuri cuprinse între 267 și 269 de lei/MWh. Deci cu până la 24 de lei/MWh în plus față de licitațiile de acum câteva zile.

Atunci, compania a scos la vânzare energia la 267 de lei/MWh.

Nuclearelectrica este deținută în proporție de 82,5% de stat, prin Ministerul Energiei. Fondul Proprietatea are 7,47%, iar restul acțiunilor se tranzacționează la Bursa de Valori București. Compania operează centrala de la Cernavodă, care are două unaități de câte 700 MW fiecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *