Nicușor Dan: Datoria de un miliard de lei a Termoenergetica nu e o problemă de bani, ci una administrativă

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni că datoria de un miliard de lei pe care Termoenergetica o înregistrează către ELCEN nu este o problemă „de bani”, ci una administrativă, care ţine de subvenţia pe are PMB o plăteşte, menţionând că datoria va fi plătită în baza unui nou aviz de la Consiliul Concurenţei şi a unei hotărâri de Consiliu General, potrivit agenției Agerpres.

„Nu e o problemă de bani, este o problemă administrativă, care ţine de subvenţia pe care Primăria o plăteşte. Este o hotărâre de Consiliu din momentul înfiinţării Termoenergetica şi care prevede subvenţia pe care Termoenergetica o va plăti în următorii 10 ani. Această hotărâre are avizul Consiliului Concurenţei şi pentru a o modifica este nevoie de un nou aviz al Consiliului Concurenţei, pentru a modifica sumele de bani care sunt prevăzute ca subvenţie pentru fiecare din aceşti 10 ani. Ăsta este pasul procedural în care suntem azi. În momentul în care se va trece la asta, o să şi recunoaştem”, a precizat Nicuşor Dan la o conferinţă de presă.

El a amintit că Primăria Capitalei s-a împrumutat 500 de milioane de lei la sfârşitul anului trecut.

„Nu am putut să plătim pentru ce a fost luat, adică pentru acele diferenţe de tarif de aproximativ 600 de milioane de lei. În schimb, am plătit toate facturile şi, în plus, am fost în avans cu facturile, atât cât ne-a permis contractul de delegare. Deci, spre deosebire de anii trecuţi, în care întârziam plăţi la facturi, la facturile de pe iarnă şi le recuperam în perioadele de vară, acum am plătit în avans toate facturile şi pe perioada de vară, când facturile sunt foarte mici. O să putem să plătim, după ce vine avizul Consiliului Concurenţei şi avem hotărâre de Consiliu General, o să putem să plătim acea datorie”, a explicat primarul general.

Citește și:

Situație delicată la Electrocentrale București: nu-și primește banii pe energia termică livrată, iar energia electrică a ajus să o vândă și la preț negativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *