UPDATED Investigații ale Concurenței la CEZ și Electrica. Suspiciuni de blocare a clienților care doreau schimbarea furnizorului – surse

Consiliul Concurenței a demarat o investigație pe piața de energie electrică, la două dintre cei mai mari grupuri de distribuție și furnizare, Electrica și CEZ, potrivit unor surse din sectorul energetic citate de Agerpres.

UPDATE: Reacția Electrica, la finalul textului

Potrivit surselor citate, investigația este legată de anumite suspiciuni legate de liberalizarea pieței de energie electrică. Mai precis, pe baza plângerilor care au ajuns în atenția Consiliului, instituția vrea să verifice dacă clienții au fost cumva obstrucționați sau descurajați să schimbe furnizorul de energie electrică.

„Cele două companii sunt suspectate de faptul că ar fi blocat migrarea consumatorilor spre alţi furnizori din piaţă. Una dintre practici ar fi fost ameninţarea consumatorilor de către compania de distribuţie din grupul Electrica, respectiv CEZ, că întreruperile în alimentarea cu energie nu vor mai fi soluţionate cu prioritate dacă se mută la alt furnizor. Altă practică ar fi fost contraofertele pentru consumatorii care ar fi dorit să schimbe furnizorul”, au spus sursele menţionate.

Publicația noastră a scris încă de anul trecut despre unele practici prin care clienții erau descurajați să schimbe furnizorul de energie electrică. Detalii, aici:

Cum sunt amenințați oamenii care vor să schimbe furnizorul de electricitate chiar de marile companii MĂRTURII

UPDATE: Grupul Electrica informează că acordă tot sprijinul autorităţii de concurenţă în cadrul analizei desfăşurate de instituţie, au declarat, miercuri, pentru AGERPRES, reprezentanţii Electrica.

„Grupul Electrica informează că acordă tot sprijinul autorităţii de concurenţă în cadrul analizei desfăşurate de aceasta şi îşi reafirmă angajamentul privind respectarea întregului cadru legal, aplicabil activităţilor pe care le desfăşoară. Electrica are implementate programe de conformare cu regulile de concurenţă şi asigură toate părţile interesate că societăţile din cadrul Grupului Electrica cooperează deplin şi transparent cu autorităţile, prin punerea la dispoziţie cu celeritate a documentelor şi informaţiilor necesare”, au precizat, pentru AGERPRES, reprezentanţii companiei.

Fiind vorba despre o analiză în derulare, Grupul Electrica nu va face, deocamdată, alte comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *