Hidroelectrica reduce prețul la energia electrică pentru firme

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, dar și unul dintre cei mai importanți furnizori, a venit cu o ofertă de preț mai mic pentru clienții comerciali. Oferta e în vigoare de azi.

Oferta de energie electrică a companiei pentru clienții comerciaii, denumită Business Verde, a fost actualizată în data de 15 aprilie, potrivit datelor de pe site-ul companiei.

Noul preț propus companiilor care încheie contracte pe un este de 0,55 lei/kWh, preț al energiei electrice active, fără componenta de introducere în rețea Tg și fără celelalte tarife și taxe. Cum prețul de până acum era de 0,58 lei/kWh, înseamnă că Hidroelectrica a venit de fapt cu un preț redus cu 5% față de cel din oferta anterioară

Noua ofertă poate fi accesată de clienții comerciali până la data de 31 iulie, iar prețul este fix pentru un contract pe un an. O pot accesa doar clienții non-casnici cu un consum anual de cel mult 100.000 kWh, dar și unele companii de stat, cum ar fi Metrorex, aeroporturile, spitalele, companiile din sucordinea autorităților locale dar și instituțiile publice locale, spitalele și unitățile de învățământ publice și private, precum și bisericile.

“Prețul final facturat va fi determinat în conformitate cu prevederile OUG nr. 27/18.03.2022 privind măsurile aplicabile clienților finali din piața de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2025, aprobată prin Legea nr. 206/2022 astfel cum a fost modificată și completată prin O.U.G 119/2022 și Legea 357/2022 de aprobare și completare a O.U.G 119/2022”, mai arată compania.

Cu alte cuvinte, dacă prețul total va fi mai mare decât prețul maxim plafonat ( 1 leu, respectiv 1,3 lei/kWh pentru unele categorii de clienți non-casnici), clientul va fi facturat la prețul plafonat.

Hidroelecrica este cel mai mare producător de energie electrică din România și, în același timp, una dintre cele mai valoroase companii din țară. Pentru anul trecut a raportat un profit net de 6,3 miliarde de lei, care a fost acordat integral acționarilor (statul controlează 80%) sub formă de dividende.

Pe partea de furnizare, la finalul anului trecut compania avea peste 34.000 de clienți non-casnici.

Citește și:

Hidroelectrica și-a actualizat oferta pentru clienții casnici, menține prețul

 

1 Comment

  1. Oare e pentru companii sau clienți casnici? Ca va cam încurcați în copy-paste in articol. Citez: „Noua ofertă poate fi accesată de clienții comerciali până la data de 31 iulie, iar prețul este fix pentru un contract pe un an. O pot accesa doar clienții casnici cu un consum anual de cel mult 100.000 kWh”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *