Gigantul francez EdF a finalizat construcția unui parc eolian offshore uriaș, de 500 MW, al treilea astfel de parc din Franța VIDEO

EdF Renewables, o filială a grupului francez EdF, a anunțat săptămâna trecută că toate cele 71 de turbine eoliene au fost instalate la parcul eolian offshore Fécamp de 500 MW, situat în Normandia, în nordul Franței.

Proiectul eolian de la Fécamp, care dispune de turbine Siemens Gamesa de 7 MW, ar urma să înceapă să producă energie electrică în următoarele săptămâni, odată ce testele vor fi finalizate.

După ce va fi pus în funcțiune integral, parcul eolian offshore de 500 MW va produce suficientă energie electrică pentru a satisface consumul anual de electricitate a 770.000 de gospodării franceze.

Prima turbină eoliană pentru acest proiect, situat la o distanță de 13-24 km de coasta franceză, a fost instalată în iulie 2023.

Fécamp este al treilea proiect eolian offshore la scară mare din Franța care a fost finalizat, după parcurile eoliene offshore Saint-Nazaire (480 MW) și Saint-Brieuc (496 MW).

Franța, care are și cea mai mare flotă de reactoare nucleare din Europa, intenționează să atingă un procent de 40% din energia electrică produsă din surse regenerabile până în 2030 și neutralitatea în materie de carbon până în 2050.

De asemenea, Franța își propune să dezvolte 40 GW de capacitate eoliană offshore până în 2050 (482 MW la sfârșitul anului 2022, ca urmare a punerii în funcțiune a proiectului Saint-Nazaire.

Citește și:

România, una dintre puținele țări europene care a devenit exportator de electricitate în 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *