mn

Gigantul ConocoPhillips va vinde active de 10 miliarde de dolari

ConocoPhillips, al treilea cel mai mare grup petrolier american, a anunțat că intenționează să vândă active cu o valoare cuprinsă între 5 și 10 miliarde de dolari, anul acesta și în 2012 și să răscumpere acțiuni proprii în valoare de 10 miliarde de dolari.

 

ConocoPhillips, companie interesată în deceniul trecut și de achiziția Petrom, a vîndut deja active de 7 miliarde de dolari anul trecut, obiectivul fiind o sumă cuprinsă între 12 și 17 miliarde de dolari, din vânzarea de active de-a lungul unei perioade de trei ani.

Activele de care grupul vrea să se dispenseze vor fi “non-strategice”, “ajunse la maturitate și cu costuri mari” cu “un potențial de creștere limitat” se arată într-o prezentare către analiști. Grupul intenționează să-și înlocuiască în totalitate rezervele până în 2013 și chiar să le crească, pe termen lung, în paralel cu o reducere a capacității de rafinare

Până în 2013, ConocoPhillips se așteaptă la o scădere a producției cuprinsă între 3 și 8,5%, la 1,6-1,7 milioane de barili pe zi, față de nivelul de 1,75 milioane, din 2010, au declarat oficialii ConocoPhillips.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.