Gigantul ConocoPhillips va vinde active de 10 miliarde de dolari

ConocoPhillips, al treilea cel mai mare grup petrolier american, a anunțat că intenționează să vândă active cu o valoare cuprinsă între 5 și 10 miliarde de dolari, anul acesta și în 2012 și să răscumpere acțiuni proprii în valoare de 10 miliarde de dolari.

 

ConocoPhillips, companie interesată în deceniul trecut și de achiziția Petrom, a vîndut deja active de 7 miliarde de dolari anul trecut, obiectivul fiind o sumă cuprinsă între 12 și 17 miliarde de dolari, din vânzarea de active de-a lungul unei perioade de trei ani.

Activele de care grupul vrea să se dispenseze vor fi “non-strategice”, “ajunse la maturitate și cu costuri mari” cu “un potențial de creștere limitat” se arată într-o prezentare către analiști. Grupul intenționează să-și înlocuiască în totalitate rezervele până în 2013 și chiar să le crească, pe termen lung, în paralel cu o reducere a capacității de rafinare

Până în 2013, ConocoPhillips se așteaptă la o scădere a producției cuprinsă între 3 și 8,5%, la 1,6-1,7 milioane de barili pe zi, față de nivelul de 1,75 milioane, din 2010, au declarat oficialii ConocoPhillips.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *