Gazprom plănuiește construcția unei uzine de LNG la țărmul Mării Negre

Gigantul rus Gazprom a început sau are în plan construirea mai multor uzine de lichefiere a gazelor naturale, iar una dintre ele, aflată la stadiu de studiu de fezabilitate, va fi amplasta la Marea Neagră, potrivit unor declarații ale oficialilor companiei ruse.

Gazprom ar urma să construiască trei instalații de lichefiere de dimensiuni reduse a gazelor narurale pe țărmul a trei mări, a declarat, la Sankt Petersburg, Kirill Neuymin, director în cadrul Gazprom. Una ar urma să fie amplasata la țărmul Mării Japoniei, una țărmul Mării Baltice și una la țărmul Mării Negre, a spus oficialul Gazprom, citat de presa rusă.

“Aceste proiecte vor acoperi corpurile de apă din jurul nostru: Marea Baltică, Marea Neagră cu intrare în Marea Mediterană și Marea Japonii cu acces la rutele din Pacific”, a afirmat Neuymin.

Proiectul de la Marea Baltică este în curs de implementare. Este vorba despre Portovaya LNG, situat la nici 100 km de Sankt Petersburg.

“Proiectul de la Marea Negră este în faza studiului de fezabilitate pre-investiție. Sperăm la  o decizie pozitivă asupra proiectului, deoarece Marea Neagră și Marea Mediterană sunt o regiune foarte promițătoare în ceea ce privește consumul de LNG la scară mică. Proiectul Vladivostok este, de asemenea, supus unui studiu de fezabilitate pre-investiție. Vedem perspective enorme pe piața chineză ”, a spus Kirill Neuymin.

Citește și:

Gazul american îşi croieşte drum spre Europa. Importurile UE de LNG din SUA au crescut de patru ori

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *