Eolienele au generat ieri o treime din producția națională de electricitate, România a fost pe locul doi în Europa

România a fost a doua țară din Europa în ceea ce privește procentul energiei din surse eoliene în producția națională de energie electrică, potrivit datelor Wind Europe, asociația industriei eoliene din Europa.

Turbinele eoliene au produs, în data de 21 noiembrie, 32,1% din toată energia electrică generată în România, pe fondul vântului susținut, procent care plasează țara noastră pe al doilea loc într-un clasament al continentului pe care îl fac în fiecare zi cei de la Wind Europe, după Irlanda, care a avut 34,9%.

Citește și:

Vântul este prima sursă de electricitate a României de ieri de la prânz. Exportăm masiv, preţurile scad

Eolianul a generat în România 54,3 GWh de energie electrică ieri, ceea ce, în termeni de producție, ne-a plasat pe locul șapte în Europa. Prima poziție este ocupată de Marea Britanie, unde turbinele eoliene, de uscat și offshore, au generat 219 TWh, iar înaintea noastră au mai fost Germania, Spania, Franța, Polonia și Suedia.

În termeni de factori de capacitate, rezultatul a fost foarte bun pentru România, dar ne-au depășit alții. La noi a fost de 74,6%, de-a lungul întregii zile, dar am fost sub Lituania și Norvegia, care au avut 91,3%.

România are instalate capacități în eolian de circa 3.000 MW, în majoritate în zona Dobrogea.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *