Enel a investit 18 milioane de lei în modernizarea a 80 de transformatoare şi puncte de alimentare din Bucureşti

E-Distribuţie Muntenia a investit anul acesta aproximativ 18 milioane de lei pentru modernizarea a circa 80 de posturi de transformare şi puncte de alimentare din Bucureşti şi pentru introducerea acestora în sistemul Telecontrol, se arată într-un comunicat al companiei.

‘În cadrul proiectului de investiţii desfăşurat pe parcursul anului 2017, au fost modernizate aproximativ 38 de puncte de alimentare şi 40 de posturi de transformare din Bucureşti, cu scopul îmbunătăţirii calităţii serviciului de distribuţie a energiei electrice şi al digitalizării reţelei. Astfel, lucrările de modernizare au constat în consolidarea clădirilor şi înlocuirea echipamentelor existente cu unele moderne, care au fost integrate în sistemul Telecontrol al E-Distribuţie Muntenia’, spun oficialii companiei.

Aceste lucrări reprezintă o etapă importantă în desfăşurarea proiectului de modernizare a reţelei electrice din Bucureşti, contribuind la creşterea calităţii serviciului de distribuţie a energiei electrice pentru aproximativ 50.000 de consumatori, au adăugat ei.

‘Lucrările de modernizare la nivelul punctelor de alimentare, precum şi la posturile de transformare, facilitează implementarea automatizărilor necesare pentru a reduce considerabil timpii de indentificare şi separare a tronsoanelor de cablu în care apar defecte şi, în mod implicit, la realimentarea mult mai rapidă a clienţilor E-Distribuţie Muntenia în caz de avarie. În urma acestor lucrări, echipamentele noi au fost introduse în sistemul Telecontrol, un element important pentru viitoarele reţelele de distribuţie inteligente’, potrivit sursei citate.

Toate aceste lucrări fac parte dintr-un program de investiţii realizat de companiile de distribuţie ale Enel în România, care vizează asigurarea unui serviciu adecvat pentru consumatorii finali, posibilitatea de control la distanţă şi îmbunătăţirea calităţii şi securităţii reţelei, respectând în acelaşi timp standardele companiei în ceea ce priveşte mediul.

‘Ca urmare a programelor ample de investiţii în modernizarea reţelelor, s-a îmbunătăţit semnificativ calitatea serviciilor, companiile E-Distribuţie ale grupului fiind în topul celor mai performanţi operatori de distribuţie energie electrică din România. Conform raportărilor ANRE pe 2016, indicele SAIDI (durata medie a întreruperilor neplanificate pentru fiecare client) pentru E-Distribuţie Muntenia a fost de 172 minute, cel mai performant din ţară, media naţională înregistrată fiind de 290 minute. E-Distribuţie Dobrogea şi E-Distribuţie Banat şi-au îmbunătăţit performanţele şi au rămas în topul celor mai performanţi operatori din Romania, cu SAIDI de 217 minute, respectiv 245 de minute’, au continuat reprezentanţii companiei.

E-Distribuţie Muntenia face parte din grupul Enel România, care are 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de 2,8 milioane de clienţi din trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *