E.On, desemnat furnizor de ultimă instanță (FUI) de energie electrică, în aprilie

E.On Energie a fost desemnat FUI de energie electrică pentru luna aprilie, potrivit unei informări a ANRE, pentru că a venit cu cele mai mici prețuri.

E.On are un preț de furnizare de ultimă instanță de 274,13 lei MWh, preț care nu conține “tarifele reglementate de distribuție, tariful de transport – componenta de extracție din rețea – TL, tarif serviciu sistem, contribuția pentru cogenerarea de înaltă eficiență, valoarea certificatelor verzi, acciza, tariful pentru energia reactivă și taxa pe valoarea adaugată”, potrivit ANRE.

Cum este cel mai bun preț pentru furnizarea de ultimă intanță (următorul era al Electrica, 301 lei), “FUI nominalizat pentru luna aprilie 2021 este E.ON Energie România S.A.”, arată ANRE. Ca atare, E.On va prelua toţi clienţii care, în luna aprilie 2021, ajung în situația de a nu avea asigurată furnizarea energiei electrice din nicio altă sursă.

În ce situație puteți ajunge client la FUI E.On

Cea mai intâlnită situație în care puteți ajunge să primiți energie în regim de ultimă instanță, și în acest caz în luna aprilie veți primi de la E.On, este în cazul în care furnizorul dvs. actual nu vă mai poate asigura energia electrică, din mai multe motive. Fie nu mai are energie cumpărată din piață pentru dvs, fie are dificultăți financiare în a plăti fie energia, fie obligațiile față de Transelectrica (plata dezechilibrelor, de exemplu), fie i se retrage licența de către ANRE, în general tot ca urmare a problemelor financiare.

Dacă ajugeți în această situație, sunteți preluat de E.On în mod automat, oriunde ați fi în țară, iar acest furnizor vă va înștiința despre această situație. Nu veți rămâne pentru totdeauna client al E.On în regim de ultimă instanță, și trebuie să vă căutați un alt furnizor concurențial în perioada în care sunteți alimentat în regim de ultimă instanță.

E.ON Energie România este unul dintre cei patru mari furnizori de energie electrică din țară, alături de Enel , Electrica și CEZ Vânzare, cu marea majoritate a clienților casnici în zona Moldovei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *