Dacian Petroleum, firma înființată de fostul director al Petrom, Ion Popa, s-a înscris să tranzacționeze energie pe piețele OPCOM

Opt noi companii au intrat in luna februarie 2021 pe piețele administrate de Operatorul comercial al pieței de electricitate și gaze de la București (OPCOM), iar printre ele se numără și Dacian Petroleum, potrivit datelor operatorului bursier.

Firma s-a înscris pentru a putea face tranzacții pe piața spot (piața pentru ziua următoare) de energie electrică.

Dacian Petroleum este, potrivit unor informații publicate la începutul anului 2019 de Profit.ro, o companie înființată de trei foști directori ai companiei americane Wheaterford, o companie gigant specializată în utilaj petrolier, și de fostul director al Petrom, când aceasta era deținută de stat, Ion Popa.

Ulterior, potrivit aceleiași surse, în companie a intrat și un al cincilea acționar, care a devenit majoritar, firma românească Rotary Petroleum CO, deținută și administrată de Leonardo Crăciun, fost asociat și manager general al Lotus Petrol, cu activități de extracție de țiței și gaze în zona Vâlcea.

În ianuarie 2020, OMV Petrom a anunțat că a semnat  un contract privind transferul a  40 de zacaminte onshore de titei si gaze din Romania catre Dacian Petroleum, in contexul unui transfer de activitate. Valoarea tranzacției a fost de 17,8 milioane de dolari.

sursă foto: zf.ro

2 Comments

  1. Buna ziua,am atestat Consultant de securitate,Atestat de Manager de securitate,vechime in sistemul Petrom/Petromservice pe probleme de securitate,doresc colaborare/angajare in organizatia dumneavoastra.Va multumesc .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *