CE Oltenia: Toate cele 11 grupuri energetice vor respecta cerinţele de mediu ale UE

După ce am publicat acest text, în care atrăgeam atenţia că producătorul de energie a demarat procedurile pentru conformarea la cerinţele de mediu ale UE pentru doar patru grupuri, compania a emis un comunicat de presă în care arată că toate cele 11 grupuri din cele patru centrale vor respecta normele de mediu ale UE.

Iată integral comunicatul:

“În conformitate cu Legea nr.278/2013 privind emisiile industriale (transpunerea Directivei 2010/75/UE), instalaţiile mari de ardere trebuie să respecte valori ale emisiilor de NOx sub limita de 200 mg/Nmc.

Prezentam, in cele de mai jos, stadiul investiţiilor de mediu pentru conformarea CE Oltenia cu valorile emisiilor de NOx impuse de Uniunea Europeana :

În anul 2018, au fost implementate si puse in functiune 3 instalaţii complete pentru reducerea emisiilor de NOx, la grupurile energetice nr. 5 şi 7 SE Turceni şi grupul energetic nr. 6 SE Rovinari;

În prezent, a fost demarată procedura de atribuire a achiziţiei pentru 4 instalatii, având ca obiect „Instalaţie de reducere a emisiei de NOx din gazele de ardere la grupurile energetice nr 3 şi 4, SE Rovinari”, respectiv „Instalaţie de reducere a emisiei de NOx din gazele de ardere la grupurile energetice nr 3 şi 4, SE Turceni”;

Pentru celelalte 4 instalatii, respectiv grupurile energetice nr.7 şi 8 – SE Işalniţa şi grupurile energetice nr.1 şi 2 – SE Craiova II, procedura este în faza de avizare a documentaţiei în Comisia Tehnică de Avizare a CE Oltenia,.

In aceste conditii, toate grupurile energetice ale CE Oltenia vor fi conforme cu actualele cerinte ale Uniunii Europene, termenul de conformare fiind 30.03.2020”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *