ANRE trece la secret zeci de tipuri de informații

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a emis un ordin, deocamdată aflat în stadiu de proiect, cu lista documentelor cu caracter confidențial.

ANRE, reglementatorul pieței de energie electrică și gaze a trecut la secret mai multe dintre informațiile relevante pentru public și pentru operatorii economici, după cum reiese din proiectul de ordin.

Astfel, în primul rând devin confidențiale procesele în care instituția este implicată. Apoi, devin secrete consumurile proprii tehnologice din rețelele de transport și distribuție a gazelor naturale și până și rapoartele referitoare la prețurile reglementate stabilite de Autoritate. Vor mai avea caracter confidențial și rapoartele rezultate în urma investigațiilor reglementatorului asupra actorilor din piață.

De asemenea, vor fi confidențiale și datele ANRE pe baza cărora se fundamentează prețurile la energia termică produsă centralizat, inclusiv bilanțurile de energie termică transmise de operatori.

Mai sunt trecute la secret și documentele cu caracter confidențial din planurile de dezvoltare pe zece ale ani operatorilor rețelelor naționale de transport ale gazelor și energiei electrice, Transgaz și Transelectrica.

Vedeți  proiectul de ordin cu lista documentelor confidențiale aici:

Regulament informatii clasificate ANRE

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *