Ziua și ieftinirea: prețul carburanților a scăzut din nou azi

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a ieftinit azi și benzina și motorina. Este a cincea modificare a prețurilor la carburanți în tot atâtea zile la rând.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișează pe data de 10 noiembrie 2023 un preț al benzinei standard de 6,76 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,43  lei/litrul.

Așadar, față de ziua precedentă, Petrom a ieftinit azi benzina și motorina cu trei bani pe litru

Este a cincea modificare de preț a carburanților pentru a cincea zi la rând. Astfel, ultima modificare de preț la carburanți la Petrom a avut loc ieri când s-au ieftinit și benzina și motorina tot cu trei bani pe litru. Acum două zile prețul motorinei a scăzut cu patru bani pe litru, iar prețul benzinei a rămas nemodificat Acum trei zile, în stațiile Petrom prețul benzinei a scăzut cu cinci bani pe litru, iar prețul motorinei a rămas nemodificat. Cu patru zile în urmă, a crescut cu patru bani pe litru prețul motorinei, iar prețul benzinei a răma nemodificat. Precedenta modificare de preț a fost în data de 1 noiembrie, când Petrom a scăzut cu șapte bani pe litru prețul motorinei.

După ultimele modificări de prețuri, observăm că se menține diferența de preț dintre benzină și motorină, la 67 de bani pe litru.

Prețurile petrolului se mențin la nivelurile relativ scăzute ale ultimei perioade comparativ cu creșterile anterioare. Asfel, la ora redactării acestei știri, prețul sortimentului Brent, de referință pentru piața europeană, era de 80,4 dolari barilul, iar țițeiul WTI, de referință pentru piața americană, costa 76,07 dolari.

Petrom a vândut în benzinăriile Petrom și OMV din România, Moldova, Bulgaria și Serbia 2,3 milioane de tone de carburanți în primele nouă luni, în creștere cu 1% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *