mn

Zece blocuri din cartierul bucureștean Aviației vor avea panouri fotovoltaice și pompe de căldură. Anunțul primarului Clotilde Armand

Primăria sectorului 1 derulează un proiect-pilot prin care zece blocuri din cartierul Aviației, acolo unde agentul termic livrat prin rețeaua Termoenergetica este deficitar, vor fi dotate cu panouri fotovoltaice și pompe de căldură, potrivit unui anunț al primarului Clotilde Armand. Asociațiile de proprietari din zonă se pot înscrie în program, singura condiție fiind ca blocurile să fie deja anvelopate.

“Locatarii a 10 blocuri din Cartierul Aviației vor beneficia de o modalitate mai eficientă și mai prietenoasă cu mediul de încălzire a imobilului, bazată pe tehnologii de ultimă generație. Pentru reducerea dependenței cetățenilor de rețeaua centralizată de termoficare și având în vedere numărul mare de avarii care duc la sistarea repetată a furnizării agentului termic, Primăria Sectorului 1 lansează programul “Termoficare de la soare” prin care și-a propus încălzirea locuințelor racordate la Termoenergetica în sezonul rece și furnizarea de apa calda menajeră pe toata perioada anului prin intermediul pompelor de căldură și a panourile fotovoltaice”, spune primarul pe pagina sa de facebook.

„Proiectul pilot va fi derulat la 10 blocuri din cartierul Aviației, zona din Sectorul 1 cea mai grav afectată de lipsa repetată a energiei termice livrate de Termoenergetica. Acest sistem va reduce costurile cetățenilor cu încălzirea locuinței, va reduce poluarea cauzată de centralele individuale și alte surse de încălzire și va ridica standardul de viață al locatarilor prin furnizarea de energie termică atunci când este necesară, fără sincope și folosind tehnologii ultramoderne”, mai spune Clotilde Armand.

Toate asociațiile de proprietari de la blocurile din Cartierul Aviației care doresc să beneficieze de acest sistem ultramodern de încălzire se vor putea înscrie în program începând de vineri, 10 decembrie 2021 până în data de 10 ianuarie 2022, folosind următoarele modalități: pe adresa de e-mail registratură@primarias1.ro, la sediul Primăriei Sectorului 1 din Bulevardul Banu Manta nr. 9 sau completând formularul online care este disponibil la următorul link:

https://forms.gle/zagezqznTA79zAT9A

“În perioada de 30 de zile cât durează înscrierea în proiectul pilot, specialiștii, societatea civilă și toate persoanele interesate pot face sugestii sau propuneri de îmbunătățire a programului “Termoficare de la soare” pe adresa de e-mail [email protected]  pentru ca acesta să răspundă cât mai adecvat așteptărilor și  nevoilor comunității locale. Mai multe detalii despre acest proiect găsiți pe site-ul Primăriei Sectorului 1”, mai spune primarul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *