Wind Open Day 2022, ediția a cincea. Ziua porților deschise la parcurile eoliene din România are loc pe 15 iunie

Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA), impreuna cu Wind Europe, RenewAcademy si Renewable Energy School of Skills (RESS), cel mai mare centru de pregătire pentru surse regenerabile din Sud-Estul Europei, organizeaza pe 15 Iunie, in judetul Constanta, de Ziua Mondiala a Vantului, evenimentul WIND OPEN DAY– Ziua Porților deschise la Parcurile Eoliene din România. 

La editia din acest an vor participa studenti din Bucuresti,  din cadrul Asociatiei Studentilor de la Facultatea de Energetica (ASFE), tineri ingineri energeticieni si voluntari din cadrul Asociatiei Inginerilor Energeticieni (AIEE si studenti din Constanta, de la Facultatea de Constructii a Universitatii Ovidius, dar si reprezentanti ai PRESEI. Participanții vor afla informații esențiale despre energia eoliană de la specialisti, vor putea observa în timp real cum se produce, cum se dispecerizeaza si chiar vor putea urca într-o turbină eoliană, dupa un instructaj in prelabil asigurat de tehnicienii Vestas si Monsson.

Ziua se va incheia cu o cina festiva la malul marii, cu  binecunoscutul concurs cu premii ’’Best WOD 5 picture’’ si cu multe momente frumoase si inedite de distribuit pe retelele de socializare.

”Ajuns la cea de-a 5 a editie, proiectul Wind Open Day este o campanie de informare publica despre producerea, utilizarea si rolul energiei eoliene, este un demers de constientizare a publicului privind contributia majora a energiei regenerabile la decarbonizare si beneficiile pe care le aduce pentru societate, pentru siguranta climatica a planetei. La Wind Open Day deschidem portile parcurilor eoliene aratand totodata si avantajele alegerii unei cariere in domeniul energiei regenerabile de catre studenti, tineri ingineri si tehnicieni, mineri si alte categorii profesionale din sectorul tehnic. Prin astfel de proiecte de promovare, actiuni, evenimente, dorim sa crestem popularitatea energiei regenerabile la nivelul societatii civile si totodata ponderea acesteia in mixul energetic, prin infiintarea de noi capacitati, contribuind astfel la independenta energetica.’’ (Daniela Dinescu PNE, membru Board RWEA,  promotor Wind Open Day)

Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) este cea mai activa organizație si totodata vocea regenerabilelor,  participand in mod activ si constructiv din anul 2008 la procesul de transformare a pieței energetice românești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.