Volker Raffel, CEO E.On România, este noul președinte al Federației ACUE

Volker Raffel, CEO al E.On România, a fost ales președinte al Federației Asociației Companiilor de Utilități din România (ACUE) pentru următorii doi ani.

Adunarea generală a membrilor ACUE l-a ales recent pe Volker Raffel președinte al ACUE, șeful E.On preluând mandatul de la Ondrej Safar, country manager al grupului EVRYO (fost CEZ România), care acum este vicepreședinte.

“Sunt onorat de această poziție și îmi doresc să ne concentrăm să găsim cele mai bune soluții pentru clienții noștri, să facem investițiile potrivite pentru sectorul nostru, cu adaptarea la energia din surse regenerabile. Sper să am un mandat fructuos mai ales pentru clienți”, ne-a declarat Volker Raffel.

Cu o vechime de 25 de ani în cadrul E.ON, Volker Raffel este absolvent de studii tehnice universitare, cu specializarea Fizică, precum şi de studii de inginerie în Franţa, cu specializarea Energie şi Energie nucleară. În România, a făcut parte din echipa implicată, începând cu anul 2004, în procesul de privatizare a fostei Electrica Moldova, ulterior fiind director general adjunct al companiei de distribuţie până în anul 2008. Din 2021 este CEO al E.On România.

ACUE este o federație patronală reprezentativă la nivelul sectorului de activitate energie electrică, petrol, gaze şi minerit energetic, reprezentând interesele unor importante companii din domeniul producerii, distribuţiei, furnizării energiei electrice şi a gazelor naturale şi al serviciilor conexe acestor activităţi. ACUE reprezintă 23 de companii din sectorul energetic, ceea ce însumează un număr total de 22.500 de angajați și o cifră de afaceri anuală de peste 5,5 miliarde de euro. Valoarea totală a investițiilor realizate de membrii ACUE în perioada 2018-2022 s-a ridicat la peste 13,5 miliarde de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *