Vladimir Putin l-a decorat pe şeful OMV

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a înmânat luni „Ordinul Prieteniei” lui Rainer Seele, directorul executiv al grupului austriac OMV, în contextul întăririi relaţiilor dintre cele două state, transmite dpa, citată de Agerpres.

OMV este acţionarul principal al gazoductului Nord Stream 2, care va transporta gaz rusesc direct spre Germania.

Rainer Seele, un german care a împlinit 58 de ani la sfârşitul săptămânii trecute, a primit premiul respectiv pentru ‘întărirea prieteniei şi colaborării între popoare’, se arată în decretul prezidenţial.

Vladimir Putin a fost invitat de onoare, luna trecută, la nunta şefei diplomaţiei austriece, Karin Kneissl.

La nuntă, care s-a desfăşurat într-un cadru rural, în sud-estul Austriei, au luat parte circa o sută de invitaţi, printre ei numărându-se şi cancelarul conservator Sebastian Kurz, precum şi vice-cancelarul Heinz Christian Strache, liderul extremei drepte austriece.

Citeşte şi:

Petrom, în menghina intereselor ruso-austriece. Va lovi OMV în interesele prietenilor de la Gazprom pentru a scoate gazele din Marea Neagră?

După festivitate, liderul de la Kremlin s-a deplasat în Germania, pentru primul summit bilateral cu cancelarul Angela Merkel de când Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea, în 2014.

Ucraina se opune cu vehemenţă extinderii gazoductului Nord Stream, considerând că pe această cale este subminată presiunea exercitată de Uniunea Europeană asupra Rusiei pentru a renunţa la anexarea Crimeii şi a pune capăt rebeliunii separatiste proruse din estul ţării.

Ucraina a fost un subiect major în discuţiile purtate de Putin şi Merkel, cei doi lideri semnalându-şi aprobarea faţă de o potenţială misiune a ONU de menţinere a păcii în zonele de conflict din această ţară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *