Virgil Popescu: Guvernul nu va interzice subvenţionarea gigacaloriei pentru consumatorii casnici, ci îi va subvenţiona pe cei vulnerabili

Guvernul PNL nu va interzice subvenţionarea gigacaloriei pentru consumatorii casnici, ci îi va proteja, prin subvenţii, pe consumatorii care sunt cu adevărat vulnerabili şi pentru care plata unei facturi este o adevărată provocare, dă asigurări ministrul demis al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, într-o postare pe Facebook, preluată de agenția Agerpres.

Acesta precizează că infrastructura Termoenergetica cedează nu pentru că cineva vrea s-o saboteze pe doamna primar, Gabriela Firea, ci pentru că în cei aproape patru ani de mandat aceasta nu a făcut nimic.

„În lipsa performanţelor administrative, doamna Firea face în ultima vreme declaraţii tipice pentru un primar care ştie că va pierde alegerile. Acuză de câteva zile sabotaje închipuite, crezând că bucureştenii nu văd realitatea oraşului lor. Infrastructura Termoenergetica cedează în fiecare zi nu pentru că cineva vrea s-o saboteze pe doamna primar, ci pentru că tocmai doamna Firea se sabotează pe ea însăşi prin faptul că în cei aproape patru ani de mandat nu a făcut nimic”, susţine Popescu.

El subliniază că Ministerul Economiei şi Energiei, prin ELCEN, asigură servicii de calitate, însă Termoenergetica, prin primăria Capitalei, preferă să nu schimbe ţevile vechi de zeci de ani, „afectând chiar sănătatea bucureştenilor”.

„Doamna Firea, în mandatul dumneavoastră toţi consumatorii din Bucureşti au devenit vulnerabili prin proasta gestionare a reţelei fostei RADET.(…) Doamna Firea, dumneavoastră, prin pierderile din reţelele fostei RADET, încărcaţi chiar şi facturile consumatorilor vulnerabili pe care îi deplângeţi, în mod ipocrit. Fiţi sigură că orice minciună aruncată de dumneavoastră în spaţiul public nu va rămâne fără un răspuns din partea noastră”, mai scrie ministrul pe pagina de socializare.

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat luni că îşi menţine opinia conform căreia avaria la reţeaua primară ce alimentează sectoarele 2 şi 3 a fost „un sabotaj industrial”.

„Ne menţinem opinia că a fost o greşeală intenţionată din partea ELCEN. Ne menţinem punctul de vedere că a fost un sabotaj industrial prin care au fost pedepsiţi cetăţenii din sectoarele 2 şi 3 doar pentru a fi un atac politic asupra primarului general. Eu am fost avertizată cu ceva vreme în urmă că se va întâmpla aşa ceva. Am crezut că este o glumă, dat iată că nu a fost o joacă şi s-a provocat în mod intenţionat o avarie majoră”, a declarat primarul general, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Municipalităţii.

Directorul general al Termoenergetica, Alexandru Burghiu, a precizat că avaria a fost cea mai mare din istoria sistemului şi a prezentat un grafic cu monitorizarea în timp real a debitelor, presiunilor şi temperaturilor. Burghiu a mai arătat că în acea zi Termoenergetica a solicitat ELCEN o temperatură de 96-98 de grade, însă temperatura livrată a fost de 119 grade Celsius.

„Au mai existat astfel de variaţii, dar niciodată pe o asemenea durată, astfel încât şocul să fie atât de puternic”, a adăugat el.

Firea a opinat că acest incident a avut şi o implicaţie politică, deoarece „administratorul Elcen este membru PNL Bucureşti”.

„Până în acest moment nu am auzit ca premierul PNL, Orban, ca ministrul PNL al Economiei să îl fi tras la răspundere pe membrul PNL administrator la ELCEN care, direct sau indirect, a comandat acest sabotaj industrial. (…) Această sincopă, de peste 20 de grade, livrându-se agent termic la 119 grade, nu poate fi de domeniul întâmplării. Dacă ar fi fost o eroare umană sau tehnică, cu siguranţă reprezentanţii ELCEN ar fi ieşit în mod public şi ar fi explicat că au luat măsuri asupra celor care au făcut acea greşeală tehnică. Nu am văzut decât declaraţii şi comunicate de presă prin care suntem certaţi că avem datorii la ELCEN”, a spus Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *