Viorel Ilie, fost ministru în guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă, numit director în ANRE – surse

Viorel Ilie, fost ministru pentru Relația cu Parlamentul în guvernele PSD, a fost numit director în cadrul Autorității de Reglementare în domeniul Energiei, potrivit unor surse apropiate situației.

Viorel Ilie a fost numit în funcția de director al direcției de Licențe, și va începe activitatea mâine, 5 august, potrivit surselor noastre. Numirea a fost făcută de președintele ANRE, Dumitru Chiriță.

Viorel Ilie a fost ministru pentru Relația cu Parlamentul în guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă, în perioada 2017-2019. Fost primar al orașului Moinești, fost senator ALDE, în primăvara lui 2020 a părăsit ALDE și s-a înscris în PNL.

Ulterior, în toamna anului trecut, Ilie, care se înscrisese să candideze la alegerile parlamentare, a fost scos de PNL de pe liste pentru că nu ar fi îndeplinit criteriile de integritate ale formațiunii politice.

Fostul ministru a fost suspectat de procurori că, în trecut, alături de alți angajați ai ministerului pe care îl conducea, ar fi aranjat un concurs pentru angajarea de funcţionari publici pe funcţii contractuale. Senatorii au votat însă atunci împotriva cererii DNA privind începerea urmăririi penale a lui Ilie.

Ilie este absolvent al Institutul Politehnic „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Facultatea de Electrotehnică, specializarea Automatizări şi Calculatoare, potrivit datelor din CV-ul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *