Viitorii directori ai Hidroelectrica vor avea salarii duble: 40.000 de lei net, lunar

Membrii actuali ai Directoratului şi ai Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica primesc în prezent doar o remuneraţie fixă. Însă, după ce se va alege noua conducere a companiei, pe baza Ordonanţei 109, toţi vor primi şi o remuneraţie variabilă, egală cu cea fixă de acum, care practic la va dubla venitul.

Fiecare dintre cei cinci directori ai Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România şi una dintre cele mai profitabile companii ale statului român, primeşte acum o remuneraţie brută anuală de peste 400.000 de lei pe an, potrivit datelor din bugetul companiei, care urmează să fie aprobat de acţionari în viitoarea şedinţă AGA.

Salariul lunar al directorilor este de şase ori mai mare decât salariul mediu pe ramură, recalculat recent după schimbarea cadrului fiscal care a stabilit transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. În aceste condiţii, directorii Hidroelectrica primesc fiecare, acum, un salariu brut anual de circa 409.000 de lei, ceea ce înseamnă 240.000 de lei net anual, sau 20.000 de lei pe lună.

La fel, fiecare dintre cei şapte membri ai Consilului de Supraveghere primeşte acum doar o remuneraţie fixă, calculată conform aceluiaşi sistem, la 137.000 de lei pe an brut, adică 6.700 de lei net, lunar.

În acest an însă, conducerea Hidroelectrica, provizorie de mai multă vreme, va fi teoretic schimbată, noul directorat urmând a fi numit în baza prevederilor Ordonanţei 109/2011, privind guvernanţa corporativă în companiile de stat. Cel mai probabil, noua conducere va fi desemnată cel mai târziu la începutul toamnei.

În bugetul care va fi supus aprobării acţionarilor luna viitoare, Hidroelectrica a bugetat însă remuneraţiile membrilor directoratului şi ale membrilor Consiliului de Supraveghere aşa cum vor fi ele plătite după ce se va numi noua conducere, pe baza OUG 109. Iar noua conducere va primi, pe lângă această remuneraţie fixă, şi una variabilă, egală cu cea fixă.

Aşadar, salariile viitoarei conduceri se vor dubla faţă de nivelul actual, deci un membru al directoratului va primi 40.000 de lei pe lună, net, iar un membru al Consiliului de Supraveghere 13.400 de lei.

Hidroelectrica este lider în producţia de energie electrică din România şi prinicipalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional. Puterea instalată de care dispune compania este de 6.444 MW.
Hidroelectrica a obţinut anul trecut un profit brut de 1,6 miliarde de lei, rezultatul fiind cel mai bun din istoria companiei.

Iată actuala conducere a Hidroelectrica, aşa cum apare pe site-ul companiei

Consiliul de Supraveghere:

Ioana Andreea LAMBRU – Presedinte –  Curriculum Vitae
Oana TRUTA – membru –  Curriculum Vitae
Andreea NEGRU CIOBANU – membru –  Curriculum Vitae
Karoly BORBELY – membru –  Curriculum Vitae
Gabriel ANDRONACHE – membru –  Curriculum Vitae
Dorin Liviu NISTORAN – membru –  Curriculum Vitae

Directorat:

Bogdan Nicolae BADEA – Presedinte Directorat – Curriculum Vitae
Marian BRATU – Membru Directorat – Curriculum Vitae
Bogdan SOSOACA – Membru Directorat – Curriculum Vitae
Adrian  VOLINTIRU – Membru Directorat – Curriculum Vitae
Razvan Ionut PATALIU – Membru Directorat – Curriculum Vitae

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *