Viitor sumbru pentru gazele din Marea Neagră: taxarea creşte din nou, deducerea se limitează. Stabilitatea fiscală se aplică doar 10 ani

Lege offshore 2 octombrie 2018 Ultimele amendamente aduse legii offshore în şedinţa de astăzi în camera Deputaţilor înăspresc fiscalitatea pentru petroliştii care vor să extragă gazele din Marea Neagră şi reduc predictibiltatea taxării şi scad deductibilitatea investiţiilor. Dacă vor fi adoptate, decizia de exploatare a gazelor din Marea Neagră pare mai greu de adoptat.

Impozitul suplimentar ajunge la 70% potrivit unor amendamente, în creştere de la 50%, cât era forma adoptată de Senat. Stabilitatea taxelor este menţinută la doar 10 ani faţă de toată perioada de exploatare, cât era în forma iniţială. Deducerile se reduc la 30%.

Vezi aici documentul.

1 Comment

  1. De ce nu se merge direct la redeventa de 20% pentru o cantitate anuala prestabilita?Ce depaseste aceasta cantitate se va impozita cu 30%,.Consider ca valoarea de 70% ce ramane investitorului este suficienta ,adica isi poate recupera investitia lejer.Daca recuperarea investitiei s-a facut in 10 ani ,se lasa o perioada de 5 ani dupa care se mareste redeventa anula la 25% si ce se extrage peste aceasta cantitate se impoziteaza cu 35%!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *