Vicepreşedintele ANRE Henorel Soreaţă şi-a dat demisia-surse

Unul dintre cei doi vicepreşedinţi ai Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, Henorel Soreaţă, şi-ar fi dat demisia din această funcţie începând cu 1 martie, potrivit unor surse din piaţa de energie.

Henorel Soreaţă şi-ar fi anunţat demisia la data de 1 martie şi va ocupa postul de vicepreşedinte al ANRE până când va fi numită o altă persoană pe acest post, potrivit surselor noastre. L-am contactat pe vicpreşedintele ANRE pentru explicaţii pe această temă, dar Soreaţă nu a răspuns.

Informaţiile “pe surse” despre motivaţi demisiei lui Soreaţă, care este vicepre;edinte al ANRE de aproape doi ani, dar activează de mai multă vreme în ANRE, sunt contradictorii.

Pe de o parte, unele voci din piaţă spun că activitatea ANRE, ulterioară adoptării OUG 114 ar fi stârnit nemulţimirea social-democraţilor (ANRE elaborează cadrul de reglementare care pune în practică OUG 114) pentru că, la nivel de imagine, nu a ieşit cum şi-au dorit ei: preţurile nu scad la populaţie, pentru industrie ar putea creşte. Soreaţă a fost susţinut de PSD în acest post (ANRE este acum condusă de fostul parlamentar PSD Dumitru Chiriţă) şi este posibil ca partidul să aibă nevoie de un ţap ispăşitor.

Pe de altă parte, alte voci spun că Soreaţă ar fi refuzat în mod repetat să semneze actele elaborate de ANRE pentru punerea în practică a prevederilor OUG 114 (metodologii, tarife, etc.) şi, din acest motiv, i s-ar fi cerut capul.

ANRE nu a făcut niciun anunţ pe această temă.

1 Comment

  1. NUUU, nu scrie cu pixu, foaia e printata, nu pentru caligrafie. sau poate ia notite cine stie. Tovaras bun si membru de partid cu directorii pe care ii investigheaza pentru „protectia consumatorilor”. Baiat bun el asa de felul lui, cu transparenta si selectivitatea in aplicarea legii sta mai prost… Adresatii o plangere si va dispune imediat celor carora le-ai facut plangerea, toate datele tale si ordinul de a „se autoinvestiga”. Ar putea sa dispuna corpul de control dar e mai usor asa, pana la urma cei vizati nu gasesc niciodata nimic, numai plangeri false, vai vai Romania asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *