Vântul asigură acum aproape o treime din producția de energie a țării. România exportă electricitate

În această dimineață, turbinele eoliene asigurau circa 31% din toată producția de energie electrică a României și, ca de obicei când se întîmplă asta, România exportă energie electrică.

La ora 8.30, turbinele eoliene produceau la o putere de aproape 2.500 MW, ceea ce reprezenta aproape 31% din producția națională de energie electrică. Urmează hidrocentralele, cu circa 1.600 MW, centrala nucleară de la Cernavodă cu cei ai săi aproape 1.400 MW, și centralele pe cărbune, cu 1.355 MW. Aportul surselor regenerabile la producția de energie a țării va crește cu siguranță, pe măsură ce vor produce mai mult și parcurile fotovoltaice, în condițiile în care vom avea vânt în zona Dobrogei până după amiază.

ANM a emis joi o atenţionare Cod galben de vânt puternic în 10 judeţe din sudul şi estul ţării, valabilă până vineri la ora 16:00. Astfel, începând de vineri dimineaţa, în Dobrogea şi în jumătatea estică a Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55 – 65 km/h şi izolat în jur de 70 km/h, îndeosebi pe litoral. Judeţele atenţionate de meteorologi sunt: Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa.

La momentul redactării acestei știri, dim România plecau spre rețelele vecine circa 900 MW, cu sold de export pe fiecare dintre țările vecine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *