UTIL Ce promoții la carburanți găsiți în această perioadă în benzinării

Pe fondul prețurilor în creștere ale carburanților, reducerile oferite de marile lanțuri de benzinării pot aduce o oarecare economie șoferilor, dacă alimentează în anumite intervale de timp. Iată ce promoții au acum câteva dintre marile lanțuri de benzinării.

Dintre promoțiile oferite în această perioadă, le-am selectat pe cele care se referă strict la reduceri de preț la carburanți – benzinăriile au mai multe tipuri de promoții și alte produse. Dintre cele patru lanțuri mari, Petrom, Lukoil, Rompetrol și Mol, doar primele două oferă acum reduceri directe la carburanți, potrivit datelor găsite de noi.

Petrom

În fiecare week-end, benzinăriile Petrom au reduceri la carburanți. Astfel, până la 9 ianuarie, în 2014 stații de distribuție Petrom, aveți reduceri de week-end de șase bani pe litru pentru benzine (și cea standard și cea premium – extra 99) și pentru GPL auto și de trei bani pe litru pentru ambele tipuri de motorină vândute de companie. Pentru a beneficia de reduceri, trebuie să alimentați în intervalul vineri, ora 23.00 – duminică, ora 23.00, într-una dintre cele 204 stații Petrom din țară. Lista o găsiți AICI.

Petrom mai are reduceri și în timpul săptămânii, în așa numitele “happy hours”, adică între orele 16.00 și 20.00 în intervalul luni-vineri. Reducerea de preț este valabilă doar pentru benzine, standard și premium, cumpărate între aceste ore și este, la fel, de șase bani pe litru. Benzinăriile care acordă aceste reduceri sunt mai puține, circa 30, iar lista lor o găsiți AICI

Lukoil

O altă companie care acordă reduceri de preț la carburanți prin rețeaua de benzinării este Lukoil România. Campania are loc până vara viitoare, și vizează doar carburanții premium vânduți de Lukoil în toate cele 304 stații proprii ale rețelei. Astfel, compania acordă reduceri substanțiale în zilele de week-end dar și în zilele de 24 ianuarie, 22 aprilie, 25 aprilie, 1 iunie și 13 iunie 2022, dar, foarte important, pentru a beneficia de ele, trebuie să aveți un card de fidelitate Lukoil – se eliberează gratuit, în stații.

Astfel pentru motorina premium de la Lukoil (ecto super diesel), reducerea este de 36 de bani pe litru față de prețul afișat în stație, pentru cine are card și alimentează în week-end.

La benzina ecto plus 95 reducerea este de 15 bani pe litru, în aceleași condiții, iar la benzina cu cifră octanică ridicată vândută de Lukoil, ecto 100, reducerea este de 50 de bani pe litru.

Prețuri în creștere

Prețurile la carburanți au crescut în acest an în toată Europa și în România, care urmare a creșterii cotațiilor la produse petroliere, generate de scumpirea petrolului. Pe piața locală a mai apărut și o cauză particulară – oprirea pentru perioada iulie-octombrie a celei mai mari rafinării din țară, Petromidia, ca urmare a unei explozii și a unui incendiu, care a condus mai ales la o volatilitate mai mare a prețurilor.

Creșterile de preț s-au mai domolit în ultimele săptămâni.

Comparativ cu celelalte state din Uniunea Europeană, România este pe locul doi în clasamentul piețelor cu cele mai mici prețuri, după Bulgaria și semnificativ sub media europeană. Potrivit ultimelor date ale Oil Bulletin, serviciul Comisiei Europene de monitorizare a pieței carburanților, la data de 29 noiembrie, prețul mediu al benzinei era în România de 1,24 euro șitrul, iar cel am motorinei de 1,25 euro litrul, cu 3, respectiv 2 cenți pe litru peste cele din Bulgaria, cea mai ieftină piață de pe continent.

Media ponderată de preț în Uniunea Europeană era, la acea dată, de 1,63 de euro/litrul pentru benzină și 1,49 euro/litrul pentru motorină.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *