Unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavodă va fi repornită duminică. Va ajunge la puterea nominală în 36 de ore

Unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavodă, oprită controlat acum mai bine de o lună, va fi reconectată la Sistemul Energetic Național duminică, potrivit datelor Transelectrica.

Unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavodă a fost oprită controlat în data de 9 mai, pentru verificări teste și lucrări de mentenanță. Unitatea va fi repornită, conform datelor Transelectrica, duminică, 13 iunie, începînd cu ora 7 dimineața.

Programul de punere în funcțiune presupune o creștere etapizată a puterii, însoțită de o o deconectare și o reconectare la Sistemul Energetic Național. Practic, Unitatea 2 va funcționa normal, la cei 700 MW, abia în ziua de luni, 14 iunie, la ora 19.30. Iată programul de reconectare

Centrala nuclearelectrică Cernavodă asigură funcţionarea a Unităţilor nucleare 1 şi 2, fiecare cu o putere instalată de producţie de 700 MW.

Cele două reactoare de la Cernavodă asigură aproximativ 20% din necesarul de energie al României. Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost pusă în operare comercială la data de 2 decembrie 1996, iar Unitatea 2 la data de 28 septembrie 2007.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *