Unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavodă se va opri programat pe 9 mai. Va fi repornită peste o lună

SN Nuclearelectrica SA (“SNN”) anunţă că Unitatea 2 a CNE Cernavoda va intra in programul de oprire planificata  începând cu data de 09.05.2021. Desincronizarea de la Sistemul Energetic Naţional va avea loc la ora 11:00, arată Nuclearelectrica într-un comunicat.

Opririle planificate reprezintă proiecte complexe, inițiate cu 24 de luni anterior datei planificate, având o echipă de management de proiect, grafic de realizare, planificare de resurse umane și bugetare corespunzătoare.

În perioada opririi planificate, se vor efectua activităţi din următoarele programe:

            programul de mentenanță preventivă/ corectivă;

            programul de inspecţii;

            programul de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate;

            programul de implementare modificări.

“Lucrările se vor executa în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă si cu respectarea tuturor masurilor de protectie impotriva COVID 19”, mai arată compania.

Nuclearelectrica nu a anunțat când va fi din nou funcțională Unitatea 2, dar, potrivit datelor Transelectrica, ea va fi repornită în data de 13 iunie, la ora 07.00

Centrala nuclear-electrică Cernavodă asigură funcţionarea în siguranţă a Unităţilor nucleare 1 şi 2, fiecare cu o putere instalată de producţie de 700 MW. Cele două reactoare de la Cernavodă asigură aproximativ 20% din necesarul de energie al României.

Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost pusă în operare comercială la data de 2 decembrie 1996, iar Unitatea 2 la data de 28 septembrie 2007.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *