Unitatea 2 a centralei de la Cernavodă va fi repornită abia sâmbătă la prânz

Unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavodă, care s-a deconectat de la Sistemul Energetic Național (SEN) miercuri, 28 iulie, la ora 23.08, va fi reconectată sâmbătă, 31 iulie, potrivit ultimelor date disponibile de la Transelectrica.

Inițial prevăzută a fi reconectată azi la ora 1, după oprirea accidentață de ieri de la ora 23.08, Unitatea 2 a centralei de la Cernavodă va fi reconectată la SEN în data de 31 iulie, la ora 12.00, potrivit datelor Transelectrica.

Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional miercuri seara, ca urmare a unui tranzient în sistemul energetic care a afectat partea clasică, fără a fi afectate funcţiile de securitate nucleară ale unităţii, a anunţat, joi, Nuclearelectrica.

„Deconectarea automată a Unităţii 2 s-a produs în condiţii de siguranţă, toate sistemele unităţii funcţionând şi răspunzând conform proiectului în astfel de situaţii”, spun reprezentanţii societăţii.

Aceştia subliniază că deconectarea automată a Unităţii 2 precum şi lucrările de remediere nu au impact asupra securităţii nucleare a reactorului, personalului unităţii, populaţiei şi mediului înconjurător.

A doua oprire accidentală în mai puțin de o lună

Unitatea 2 a centralei de la Cernavodă, oprită cinci săptămâni pentru lucrări periodice de mentenanță în acest an, s-a mai oprit în seara zilei de sâmbătă, 10 iulie, accidental, la mai puțin de o lună după ce fusese repornită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *