Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă va fi oprită vineri noapte. Va fi repornită joia viitoare

Nuclearelectrica a anunțat că Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernvodă va fi oprită în noaptea de vineri spre sâmbătă pentru remedierea unei defecțiuni pe partea clasică

Iată comunicatul companiei:

“SN Nuclearelectrica SA informeaza actionarii si investitorii ca Unitatea 1 CNE Cernavoda va fi oprita controlat in noaptea de vineri spre sambata (22 spre 23 ianuarie 2021) pentru realizarea unor lucrari de remediere ca urmare a aparitiei unei defectiuni la circuitul tehnologic clasic/secundar al Unitatii 1. Manevrele de reducere a puterii vor incepe pe data de 23.01.2021, ora 0:01.

Reamintim ca oprirea controlata a Unitatii 1, anuntata initial pentru noaptea de 15 spre 16 ianuarie 2021, a fost amanata in data de 15 ianuarie pentru a asigura productia de energie electrica necesara Sistemului Energetic National pe fondul inregistrarii unor temperaturi deosebit de scazute.

Atat amanarea opririi controlate cat si oprirea controlata nu impacteaza securitatea nucleara, personalul sau populatia, lucrarile de remediere realizandu-se cu respectarea procedurilor specifice. SNN va comunica data la care Unitatea 1 va fi reconectata la Sistemul Enegetic National”.

Potrivit datelor Transelectrica disponibile acum, Unitatea 1 va fi repornită în data de 28 ianuarie ora șase dimineața, deci Sistemul Energetic Național va fi văduvit de cei 700 MW ai Unității 1 timp de cinci zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *