Ungurii de la Mol aduc 50 de milioane de lei în România să să bată şi pe piaţa de energie electrică

Compania petrolieră ungară Mol, al patrulea jucător de pe piaţa carburanţilor din România, aduce 50 de milioane de lei la capitalul subsidiarei sale din România care se ocupă de comerţul cu energie electrică.

În luna august,  cel mai mare aport la capital adus de la acţionarii străini la firme din România a fost înregistrat în cazul societăţii Met România Energy Marketing SRL, echivalentul a 50,4 milioane de lei, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

Met România Energy Market SRL este deţinută de Met Holding AG, o societate cu sediul în Elveţia, dar la care cel mai important acţionar este grupul petrolier ungar Mol, cu 40%. Grupul, activ pe pieţele de energie electrică, gaze naturale şui petrol,  are subsidiare în 15 state europene, şi furnizează către consumatorii casnici în Croaţia, Italia, Ungaria, România, Slovacia şi Spania.

În noiembrie anul trecut, Met Holding AG a finalizat preluarea traderului de energie Repower Furnizare SRL, deținut până atunci tot de un grup elvețian, Repower AG.

Met Holding AG deținea deja, la acel moment, încă din 2014, o firmă de trading de energie – MET România Energy Trade. După preluare, cei de la MET Holding AG au decis fuziunea celor două, şi astfel acum există Met România Energy Marketing SRL.

Potrivit ultimelor date ANRE, în luna mai, Met România Energy Marketing SRL avea o cotă de 3,74% din piaţa concurenţială de energie din România.

Met oferă şi energie electrică pentru clienţii casnici care doresc să părăsescă regimul reglementat şi să treacă pe piaţa concurenţială. Potrivit datelor din comparatorul de preţuri al ANRE, preţul lor este cu 1,5% mai bun decât cel la care primesc consumatorii din Bucureşti, în regim reglementat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *