Ungaria şi Slovacia au semnat un memorandum pentru extinderea capacităţii interconectorului de gaze

Ungaria şi Slovacia au semnat un memorandum de înţelegere privind extinderea capacităţii de interconectare a gazelor, scrie publicaţia Budapest Business Journal, preluată de News.ro.

Acordul a fost semnat de ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului, Péter Szijjártó, şi de ministrul slovac al Economiei, Peter Žiga.

Szijjártó a declarat că părţile doresc să majoreze capacitatea gazoductului bidirecţional, care leagă reţelele de gaze ale celor două ţări, până la 5,3 miliarde de metri cubi. Proceura privind contractarea capacităţii va fi lansată în vara, a adăugat el.

Interconectorul, care a devenit operaţional din punct de vedere comercial în 2015, are acum o capacitate anuală fermă de 4,5 miliarde de metri cubi dinspre Slovacia spre Ungaria şi o capacitate întreruptibilă de 1,8 miliarde de metri cubi în sens invers.

Szijjártó a menţionat că Ungaria va începe să preia livrări de gaze prin conducta TurkStream începând cu 2021, iar volumul pe care ţara nu îl foloseşte ar putea fi furnizat Slovaciei.

Rusia a început să livreze gaze către Turcia prin conducta TurkStream, care circulă sub Marea Neagră, începând din ianuarie. Conducta, proiectată cu scopul de a ocoli Ucraina, este extinsă către Bulgaria, Serbia şi Ungaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *